Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Να κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να

βρεθεί κανένας μόνος του στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες.

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως  δεν έχουν καμία αξία οι διαβεβαιώσεις  των κυβερνητικών στελεχών ότι δήθεν δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του λαού από τους  πλειστηριασμούς, ότι στόχος τους είναι οι μεγαλοοφειλέτες.

Για το 2018, οι τραπεζικοί όμιλοι σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 ετησίως για την επόμενη τριετία. Συνολικά δηλαδή θα βγουν στο σφυρί 130.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους στις τράπεζες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτή που έφερε μέτρα για να διευκολύνει την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε τις κατασχέσεις ακινήτων ακόμα και για χρέη πάνω από τα 500 ευρώ στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που ποινικοποίησε  τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Θέλουν με το φόβο για  τις κατασχέσεις να αναγκάσουν τα λαϊκά νοικοκυριά να σταματήσουν να ικανοποιούν ακόμα και τις στοιχειώδης ανάγκες για να πληρώσουν τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού παρά το γεγονός ότι το χρέος δεν το δημιούργησε αυτός αλλά του  το φόρτωσαν στην πλάτη η σημερινή και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις με την πολιτική τους.

 Που μέσα στην καπιταλιστική κρίση ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένα τις τράπεζες, στήριξαν τις μεγάλες επιχειρήσεις με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές  ενώ τσάκισαν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συντάξεις  και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα  με αποτέλεσμα να μην μπορεί η λαϊκή οικογένεια να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Σήμερα καλείται ο λαός να οργανώσει την πάλη του και να περάσει στην αντεπίθεση.

Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και προστασία της λαϊκής κατοικίας. Να δημιουργηθεί κλίμα αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

 

       Στις 21 Φλεβάρη διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και  ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 

Στην Αθήνα συγκέντρωση  στις 6.30 μ.μ στο  Υπουργείο Οικονομικών  με προσυγκέντρωση του κλάδου στην Πλ. Ομόνοιας στις 6.00 μ.μ.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...