Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για αναμονή και αδράνεια!

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για αναμονή και αδράνεια!

Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς να δώσουμε τη δική μας απάντηση στα νέα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Μέτρα που αφορούν τα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών ακόμα και αυτού του κατώτερου.

Νέα εκτεταμένη φοροληστεία επιπλέον από αυτή που ζούμε με τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, για να φορολογούνται ακόμα και όσοι αμείβονται με 400 ευρώ.

Νέες μειώσεις στις συντάξεις και νέα συμφωνία για παγίωση των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων και μετά το 2019.

Αποτελούν πρόκληση τα ψέματα και οι απάτες των κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για δήθεν αντισταθμιστικά, ισοδύναμα, για το τέλος της λιτότητας, αλλαγή μείγματος και άλλα τέτοια φαιδρά. Η θεωρία του δήθεν ρεαλισμού για υπομονή και θυσίες που θα φέρουν την ανάπτυξη, η δημιουργία αναμονής και ελπίδας ότι κάτι αλλάζει και επομένως ας παρθούν ακόμα κάποια μέτρα για να μην χαθεί η ελπίδα.

Αναπτύσσουν επιχειρήματα για να αποπροσανατολίσουν, να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους ότι αυτό που αποφασίζουν είναι για το συμφέρον του λαού.

Γι’ αυτό το λόγο όσο πλησιάζει το κλείσιμο της αξιολόγησης δυναμώνει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα ψέματα.

Τα παραπάνω τα ακούσαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις και βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Φτάσαμε στο σημείο ο κατώτατος μισθός του 2012 να είναι το ταβάνι για την πλειοψηφία των εργαζομένων, το 60% των νέων προσλήψεων να είναι δουλειά λάστιχο χωρίς δικαιώματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη στο σύστημα της εκμετάλλευσης, δεν ωφελούνται και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.

Για το γεγονός ότι η ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση δεν σημαίνει ούτε ελάχιστη βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, του λαού υπάρχει μεγάλη εμπειρία.

Είναι όλα αυτά που ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς!

Εκεί που βασιλεύουν οι ατομικές συμβάσεις, η τρομοκρατία, τα δουλεμπορικά γραφεία, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις που συνεχίζονται. Δεν υπάρχει μέρα που να σταμάτησε η επίθεση της εργοδοσίας.

Ακόμα και σε κλάδους που υπάρχει ήδη ανάπτυξη, που γίνονται επενδύσεις, αγοράζονται νέες μηχανές, οι νέες προσλήψεις είναι με το βασικό μισθό και με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η ανάπτυξή τους θα χτιστεί με τα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, με ανεργία και μισθούς ψίχουλα.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, απαλλαγές από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πρόστιμα, στήριξη με προγράμματα και προνόμια, πρόσβαση σε φτηνό χρήμα, κρατική ενίσχυση με τσάμπα εργάτες μέσω μαθητείας και άλλων προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

Να έχουμε καθαρό ότι η επίθεσή τους δεν θα έχει τέλος αν δεν βάλουμε εμείς τέλος με τον οργανωμένο αγώνα μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε να περάσει η λογική που καλλιεργείται για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Είναι η λογική της υποταγής που δουλεύεται από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, είναι ξένη και εχθρική για τα δικά μας συμφέροντα.

Να σκεφτούμε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε η αντίσταση, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αντιπαλεύουμε τη λογική της ανάθεσης, της λύσης σε πολιτικούς εργολάβους που από πάνω και με το λαό στη γωνία θα έδινε ανακούφιση. Τη δοκιμάζει ο λαός μας και βλέπει τα αποτελέσματα!

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, ενάντια στην πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο το χώρο δουλειάς με συντονισμό και αλληλεγγύη.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες για να δοθεί μαζική, μαχητική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση. Να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Για να ηττηθεί η γραμμή συναίνεσης και συνεργασίας στο κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που έφερε τις απαιτήσεις των εργοδοτών στα σωματεία, που έβαλε τους εργαζόμενους να υπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Δίνουμε μάχη με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, με σκληρή και ανυποχώρητη πάλη θα επιβάλλουμε το δίκιο μας.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...