Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά

 

Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τους πρωτοπόρους της τάξης μας και βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Αυτόν που χαράχτηκε στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στη Καισαριανή, από όσους τους ακολούθησαν μέχρι τις μέρες μας.

Ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη τιμή σε αυτούς είναι η αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ο οργανωμένος αγώνας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο θέλουν την ανοχή και τη συνενοχή των εργαζομένων στα νέα μέτρα που έχουν συμφωνήσει και φέρνουν τις επόμενες μέρες. Μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση των μισθών, τη νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου και τη νέα επιδρομή στις συντάξεις, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.

Την εφαρμογή ειδικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικούς παράδεισους για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές, την υγεία, την παιδεία. Και όλα αυτά όταν ήδη οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα Νταχάου όπου βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατία και ο εκβιασμός. Που οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν με εξοντωτικά ωράρια με 200 και 300 ευρώ ή ακόμα και απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Αποτελούν πρόκληση τα ψέματα και οι απάτες των κυβερνητικών στελεχών για δήθεν αντίμετρα και αντισταθμιστικά ισοδύναμα. Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν, να δημιουργήσουν αναμονή και ελπίδα ότι κάτι αλλάζει προκειμένου να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις.

Η δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και θα χτιστεί πάνω στην ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, τη καταστολή στη συνδικαλιστική δράση.

Ταυτόχρονα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμική σύρραξη με την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Στο αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς, το χάραγμα ξανά των συνόρων που εξελίσσεται με μεγάλη σφοδρότητα και στη γειτονιά μας .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτή που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, που παίρνει μέρος στις Νατοϊκές επεμβάσεις, δίνει βάσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, στους φονιάδες των λαών και σχεδιάζει την επέκταση των βάσεων στη χώρα μας.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση, αλλά δολοφονική μηχανή. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε για τα κέρδη τους, ούτε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

 

Απαιτούμε:

 

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή! Με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην επιθετικότητα των εργοδοτών, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Προετοιμάζουμε νέα απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση! Δυναμώνουμε την οργάνωση, την ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη και παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Απεργούμε και παίρνουμε μέρος στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα στο Σύνταγμα, ώρα 10:00, προσυγκέντρωση του κλάδου Πλ. Κάνιγγος στις 9:30.

24/4/2017

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...