Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα εκατοντάδες θύματα των πυρκαγιών. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, την αμέριστη συμπαράσταση σε τραυματίες και σε όλους τους πυροπαθείς.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και τους συναδέλφους να οργανώσουμε εδώ και τώρα την αλληλεγγύη που πρέπει να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση με κάθε τρόπο. Χρειάζεται άμεσα να ενταχθούν στις διεκδικήσεις μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την πυρκαγια που προωθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

  1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.

  2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας, με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.

  3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.

  4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.

  5. Έκτακτη – άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.

  6. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή και ένσημά τους.

  2. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

  3. Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.

  4. Πλήρης απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.

  5. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

  6. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

Πέρα των παραπάνω καλούμε τα σωματεία του κλάδου να καταγράψουν τους συναδέλφους που επλήγησαν και να γίνουν παρεμβάσεις στην εργοδοσία για τη στήριξή τους με όποιον τρόπο χρειάζεται, οικονομικά, με επιπλέον άδειες κτλ.

Τη βασική ευθύνη και για αυτή την καταστροφή την έχουν οι κυβερνήσεις και το κράτος των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία αλλά χαρακτηρίζουν μη επιλέξιμα τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής σαν αυτά της πυροπροστασίας, όπως αντίστοιχα κάνουν και για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τη στέγαση, το δικαίωμα στην εργασία κτλ.

Είναι ένα ακόμα έγκλημα γιατί δεν μπορούσε να αποτραπεί χωρίς την αντίστοιχη υποδομή σε μέσα και σχεδιασμό παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και όσων ακόμα εδώ και μερόνυχτα βρίσκονται στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...