Ομοσπονδία Τροφίμων : Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΕΒΓΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η ομοσπονδία μας, καταγγέλλει την εργοδοσία στην επιχείρηση ΕΒΓΑ, που αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, προχώρησε την Δευτέρα 21/12 στην επιβολή της ανταπεργίας (γνωστό ως ΛΟΚ ΑΟΥΤ), απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η αντεργατική πρόκληση της ΕΒΓΑ να επιβάλει ΛΟΚ-ΑΟΥΤ, δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά αποτελεί τον προπομπό του νέου νόμου που θα χτυπά την απεργία και την συνδικαλιστική δράση στους τόπους δουλειάς, που ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση μετά τις γιορτές.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη  και την στήριξη μας στον απεργιακό αγώνα των εργατοϋπαλλήλων της ΕΒΓΑ, που αποφάσισαν μέσα από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει ανταπεργία.

Η τρομοκρατία και ο εκβιασμός δεν θα περάσουν. Το δίκιο είναι των εργαζομένων και με τον αγώνα τους θα κερδηθεί. 

Ο δρόμος του ταξικού αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του κλάδου  ΖΟΥΡΑ-ΡΟΔΟΠΗ-ΤΡΙΚΗ το προηγούμενο διάστημα είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς για κάθε πρόβλημα, αλλά και συνολικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της εργοδοσίας που τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, τους μισθούς και κάθε άλλο δικαίωμα που καταχτήθηκε με αγώνες.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο να εκφράσουν την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΒΓΑ.

Καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΓΑ

 

 ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

 

                                                                          Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...