Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης : Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα

Συλλογικές Συμβάσεις με Αυξήσεις στους μισθούς

Επαναχορήγηση 13ου & 14ου μισθού

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/3/2018

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε να ενώσουμε τη φωνή μας με Σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και να συμμετάσχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη 20/3, στις 6:30μ.μ. στην Ομόνοια, για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με όρους εργασίας που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο, στην άδεια, στην απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση.

Το μέτωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους στρατηγικούς της εταίρους (μεγάλες επιχειρήσεις, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ευρωπαϊκή ένωση κτλ), με μοιρασμένους ρόλους και σε αγαστή συνεργασία, ξηλώνουν μία προς μία τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, ώστε να έρθει όπως διαλαλούν η καπιταλιστική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που θα είναι φυσικά ,για τους λίγους εις βάρος των πολλών.

Τους εργαζόμενους τους εξυπηρετεί τελικά μια τέτοια ανάπτυξη?

Στον Ιδιωτικό Τομέαη κατάργηση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η διατήρηση αυτών των νόμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία διαδικασία συμπίεσης των μισθών, για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της κρίσης. Τα τελευταία στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς, που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται στα 349,53€, δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας.

Στον Δημόσιο Τομέα από την άλλη, τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν περίπου το 35 % με 40 % του ετήσιου εισοδήματος τους κάπου 6 μισθούς :

Δύο μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού, 1 μισθός από το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης από την 1-7-2011, 1 μισθός από την περικοπή των επιδομάτων (εκτός οικογενειακού, θέσης και ειδικών συνθηκών), πάνω από 1 μισθό από την μείωση του αφορολόγητου,

Ένα (1) μισθό από τα νέα χαράτσια (1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ Ταμείου Αλληλεγγύης, 1% έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 και 2% για πάνω από 20.000).

Αυτά χωρίς να υπολογιστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ο ΕΝΦΙΑ και όλη η φοροληστεία, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης κλπ. Aυτό που χρειάζεται να γίνει είναινα απαντήσουμε:

Να αντισταθούμε και στα παλιά και στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν, την Τρίτη 20 Μάρτη 2018 για:

 

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη διάταξη για τους συναδέλφους ΔΕ της αναγκαστικής τριετίας πλέον, της μισθολογικής ωρίμανσης, αντί των δύο ετών, που οδηγεί σε πολύ χαμηλότερους μισθούς στον εργασιακό βίο και τεράστια συνταξιοδοτική μείωση, δημιουργώντας ανισότητες και αυξάνοντας άδικα το χάσμα μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

Χωρίς το μόχθο και τη δουλειά μας, καμία επιχείρηση, καμία Δημόσια Υπηρεσία δε μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είμαστε ο παραγωγός του πλούτου. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για μια ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας κάνουν σκλάβους της μισθωτής υπερεργασίας στον 21Ο αιώνα!

Δίνουμε τη μάχη μαζί με τις δυνάμεις που αποδεικνύουν, ότι πιστεύουν πραγματικά στον Αγώνα.

Δίνουμε τη μάχη μαζί με τα ταξικά Σωματεία, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την

Τρίτη 20 Μάρτη, 6.30μμ στην Ομόνοια

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...