Ομοσπονδία Οικοδόμων : Απεργούμε Πανελλαδικά 8 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι, μισθωτοί τεχνικοί, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Κυβέρνηση και κουαρτέτο εξαπολύουν νέο κύκλο επίθεσης με αντεργατικά μέτρα για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.

Ο νέος κύκλος επίθεσης:

  • Βάζει ξανά στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

  • Εδραιώνει και επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη δουλειά – λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.

  • Βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τον πενιχρό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ που το κεφάλαιο απαιτεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

  • Δεν εξαιρεί τις συντάξεις που θα μειωθούν μέσω της μείωσης του περιβόητου «μη μισθολογικού κόστους».

  • Λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για να απολύει, όσους και όποτε θέλει και να προσλαμβάνει με τους δικούς της όρους, με μισθούς που θα τις εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.

  • Ετοιμάζουν νέο νόμο για τα συνδικάτα για να παρεμποδίσουν το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της λειτουργίας τους.

Θέλουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν τη σφαγή τους.

Θέλουν με κάθε τρόπο, με τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες, με νόμους και ψηφίσματα, να επιβάλλουν «σιωπητήριο», να περάσει η αντίληψη «ό,τι έγινε, έγινε και τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει» παρά μόνο να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχολογιά με τη βαρβαρότητα που απορρέει από το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας.

Συνάδελφοι,

Έχουμε αποκτήσει τεράστια εμπειρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις που συνδέονται με τη ζωή μας.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κυβερνήσεις που ορκίζονται πίστη στη γραμμή του ευρωμονόδρομου και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Όσες υποσχέσεις κι αν σκόρπισαν τις διέψευσε η ίδια η ζωή και η πολιτική που υπηρετούν για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ώστε να το βοηθήσουν να βγει αλώβητο από την κρίση και να του εξασφαλίσουν συνθήκες για να εδραιώσει και να αυξήσει την κερδοφορία του με πάμφθηνους εργάτες.

Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει ότι ο ερχομός της «ανάπτυξης», που τάζουν οι σημερινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες, θα συνοδευτεί από επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Άλλωστε, οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες ομολογούν πως όρος για την ανάπτυξη είναι η μείωση του μισθού, του μεροκάματου, της ασφάλισης και των δικαιωμάτων μας.

 

Δεν πρόκειται, όσοι τα υλοποίησαν και συνεχίζουν να τα υλοποιούν, να τα πάρουν πίσω.

Ο ρόλος του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων που δρουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα προωθώντας τη γραμμή της συναίνεσης και καλώντας τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω από τη μια ή την άλλη λογική διαχείρισης είναι επιζήμιος και αφοπλίζει τους αγώνες των εργαζομένων.

Όλοι αυτοί δε θέλουν ούτε αγώνες, ούτε απεργίες. Έχουν ειδικό ρόλο στον καταμερισμό των δυνάμεων του συστήματος για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σε μορφές που δεν ενοχλούν το κεφάλαιο, ούτε εμποδίζουν την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων. Γι΄ αυτό υπερασπίζονται μέχρι εσχάτως τους κοινωνικούς διαλόγους με τα γνωστά αποτελέσματα και τις συνέπειες για την εργατική τάξη. Αναγκάζονται να συμφωνήσουν στην προκήρυξη μιας απεργίας κάτω από την πίεση των σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Όλοι αυτοί με την ταχτική και τη γραμμή που υπερασπίζονται καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα, δίνοντας χώρο και στήριξη στην προώθηση και την υλοποίηση της γραμμής του κεφαλαίου.

 

 

 

Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων στις Κατασκευές να δουλέψουμε με πείσμα και πίστη προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πρωτοβουλία που πήραμε για το ζήτημα των ΣΣΕ και η ανταπόκριση από εκατοντάδες σωματεία είναι παρακαταθήκη για την οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων μας.

Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Να βροντοφωνάξουμε ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...