Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου: Απεργούμε Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Λέμε ΟΧΙ στο γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης! Λέμε ΟΧΙ στη φοροεπιδρομή, ΟΧΙ στις νέες θηλιές που ετοιμάζουν για το λαιμό μας.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και Ε.Ε. όπως φαίνεται και από τον προϋπολογισμό του 2016, πέρα από τη φοροεπιδρομή επιχειρούν να εξοικονομήσουν 1,8 δις. Ευρώ από το ασφαλιστικό και προχωρούν σε νέα μέτρα σε βάρος των ασφαλισμένων, εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με νόμους, διευκρινιστικές εγκυκλίους έχει αυξήσει μέχρι και 17 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα μείωσε τις συντάξεις με την αύξηση εισφορών για την υγεία και την επιβολή ανάλογων εισφορών που δεν υπήρχαν.

Τώρα δρομολογείται η επόμενη φάση της επίθεσης με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο που θα επιχειρήσει να περάσει το επόμενο διάστημα. Βασικά του χαρακτηριστικά η παραπέρα μείωση των συντάξεων και η αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους. Οι νέες ενοποιήσεις ταμείων αποτελούν το όχημα που θα οδηγήσει σε εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα κάτω.

Στο σύστημα που ετοιμάζουν ενώ είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε εμείς οι ασφαλισμένοι, δεν θα γνωρίζουμε τις συντάξεις και τις παροχές που θα έχουμε.

Η νέα επίθεση μας αφορά όλους. Αφορά και τη νέα γενιά που είναι άγνωστο αν θα πάρει και με ποιους όρους σύνταξη. Δεν είναι μόνο οι συντάξεις. Κοινωνική Ασφάλιση είναι και η Υγεία, η Πρόνοια, αν θα έχουμε φάρμακα, πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη, στις εξετάσεις.

Είναι ώρα να ξεπεράσουμε το «διαίρει και βασίλευε» που χρησιμοποιούν με ιδιαίτερη ικανότητα κυβέρνηση και εργοδοτικός συνδικαλισμός, τις λογικές το «ταμείο μου», η «κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί μεταξύ νέων και παλαιών εργαζομένων.

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν συνιστούν έκπληξη. Έχουν σαφή στόχευση. Στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης θέλουν να απαλλαγεί η εργοδοσία από οποιαδήποτε υποχρέωση στην κοινωνική ασφάλιση και το κράτος να εξοικονομήσει ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Παράλληλα να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερη κερδοφορία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στους εμπόρους της υγείας.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα σωματεία του κλάδου σε ξεσηκωμό για να μην περάσει το έγκλημα. Να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εργάτη τον εργάτη, να συζητήσουν και να ζητήσουν από τους εργαζόμενους να πάρουν θέση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα να στείλουμε μήνυμα αντίστασης σε αυτή την πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας.

Μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, ότι δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα για ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, ότι ζητάμε την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 έως σήμερα, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

 

30/11/2015

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...