Ομοσπονδία Λογιστών : ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

 

στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη

στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Αγ. Βενιζέλου

 

Περνάμε στην Αντεπίθεση!

Να δώσουμε μαχητική, αγωνιστική απάντηση

στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.

 

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους,

με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στην Βουλή σαν το λαγό τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα (και στη συνέχεια τη απέσυρε για να την ξαναφέρει!). Ταυτόχρονα «τρέχει» μαζί με το κουαρτέτο την τρίτη «αξιολόγηση» με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την στήριξη του κεφαλαίου.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης μαζί με τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού δείχνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι από την μια πλευρά επιδιώκουν νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες,με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενώ από την άλλη για την μεγαλοεργοδοσία προβλέπουν, νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με “ζεστό” χρήμα, αλλά και την υλοποίηση της κύριας επιδίωξης τους, να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Μέσα στη νύχτα, με νόμο αποφασίζουν για το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων.

 

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουν στο πετσί τους την “ανάπτυξη” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτες ώρες εργασίας, με δουλειά σαββατοκύριακα, νύχτα, αργίες, ωράριο λάστιχο, ανεξάρτητα εάν κάποιος εργάζεται σε πολυεθνική, σε ελεγκτική ή σε γραφείο της γειτονίας. Η μη ύπαρξη ΣΣΕ με εύθηνη του ΣΕΒ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα έρχονται ακόμα περισσότερο να επιδεινώσουν την ζωή μας.

 

Ήδη οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου έχουν πάρει τα μέτρα τους, με πρωτοπόρο σε αυτό την PwC που μέσα από τη νέα ατομική σύμβαση απαιτεί οι εργαζόμενοι να απεμπολήσουν οποιοδήποτε δικαίωμα είχαν κατοχυρώσει τα προηγούμενα χρόνια. Αφαιρώντας δικαιώματα στην εργασία και στο επάγγελμα (λογιστές, ελεγκτές κλπ). Η εταιρία σε ρόλο σύγχρονου δουλέμπορα προβάλλει την απαίτηση της να απασχολεί όσο θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει τους εργαζόμενους, ακόμα και να τους δανείζει πλήρως ή μερικώς σε πελάτες. Επιδιώκει να τελειώνει με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο των εργαζομένων, να τους χρησιμοποιεί όταν και όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο, ενσωματώνοντας τις οδηγίες Σέρκας της ΕΕ, που γίνεται διάκριση του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, με την πρόθεση αυτός που χαρακτηρίζεται ως μη ενεργός εργάσιμος χρόνος από τον εργοδότη, να μην αμείβεται. Μια σύμβαση κόλαφο, ένας μεσαίωνας για τους εργαζομένους. Ανοίγοντας επικίνδυνο δρόμο για τους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα. Είναι η υλοποίηση της απαίτησης του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας, συμμετοχή στα σωματεία.

Επίκαιρη όσο ποτέ η συζήτηση και η πάλη που έχουμε ανοίξει όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουμε, για την κλαδική σύμβαση. Μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, που θα θέτει όρια στην ασυδοσία των εργοδοτών, σύμβαση που θα αποτελεί προστασία σε όποιον χώρο και αν δουλεύουμε σύμβαση με όρους που ΘΑ ΒΑΖΕΙ STOP στον άθλιο διαχωρισμό νέων και παλιών.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός, μία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας άρπαξαν τα χρόνια της κρίσης. Έτσι ΕΜΕΙΣ κάνουμε πράξη την πρόταση μας για ενωτικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει πνοή στο κίνημα.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Την απογοήτευση και την οργή που νιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη

στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Αγ. Βενιζέλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...