Ομοσπονδία Λογιστών : Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα. Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τρίτη 20 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις Διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των Εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

 

Ένα ακόμα επεισόδιο στον αντεργατικό πόλεμο και τις τωρινής Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους διαδραματίζεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου όπου σέρνονται για ακόμη μια φορά στα δικαστήρια 35 στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

 Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μεταξύ αυτών και δύο μελών του ΔΣ  της ΠΟΛ (Πρόεδρος ΠΟΛ, μέλος ΔΣ).

Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη. 

 Ο στόχος ξεκάθαρος. Να ενισχύεται συνεχώς  το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο σε όλους τους  χώρους δουλειάς. Να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους για να συνεχίζουν να τσακίζουν  ανενόχλητοι ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα παραπάνω έχουμε και στον κλάδο μας μεγάλες επιχειρήσεις προχωρούν είτε σε απολύσεις πρωτοπόρων μελών των σωματείων μας (KPMG) είτε  παρεμποδίζουν με οποιαδήποτε τρόπο  την δραστηριότητα αυτών στα γραφεία τους (PWC, Deloitte)

 Εξάλλου και η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, με τη κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται, με συλλήψεις των εργαζομένων, με τους πλειστηριασμούς, με χημικά και ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση.

 Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν εκφοβίζεται δεν τρομοκρατείτε όσο και αν το προσπαθούν. Μπαίνουμε δυναμικά στην προμετωπίδα των αγώνων για τα δικαιώματα μας. θα μας βρίσκουν πάντα  μπροστά τους

 Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

 

Απόσυρση Τώρα Όλων των Κατηγοριών

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων

 Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...