Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : 4 Φλεβάρη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

Ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργοστάσιο και βιοτεχνία του κλάδου! Αξιοποιούμε τη δύναμη μας!

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μην φτάσει καν στη βουλή!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, ότι με την πάλη μας είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε όρθιο.

Θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους, την ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων.

Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.α.) και τις μειώσεις των συντάξεων και να τις επεκτείνει. Να βάλει ταφόπλακα και να προσαρμόσει το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα μας.

Για τις «υπηρεσίες» της αυτές η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτηση τους, δεκαετίες το επιδίωκαν.

Αυτή είναι η “κοινή τους βάση για συζήτηση” και ας εμφανίζονται ως διαπραγματευτάδες για την κατώτερη σύνταξη την ώρα που τη μειώνουν από τα 486 στα 384 ευρώ.

Στα σεντούκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών πήγαν διαχρονικά τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων (κουρέματα, χρηματηστήριο, άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή κ.λ.π.).

Τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός που χρησιμοποιούν κάθε φορά που εξαπολύουν αντιασφαλιστική επίθεση πρέπει να πέσουν στο κενό.

Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται στα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ. Τους συναδέλφους στο τσαγκαριό και τη γούνα που η εργοδοσία εκβιάζει με τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία ή την ανεργία, τους εκατοντάδες συναδέλφους μετανάστες στα φασονατζίδικα του ιματισμού (μη αναγνώριση ενσήμων, μεταφοράς συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).

Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο σημαίνει κυριολεκτικά σφαγή των συντάξεων, έναν μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών.

 Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται! Αρκεί μόνο να θυμηθούν οι συνάδελφοι ότι το μεροκάματο στην Κλωστοϋφαντουργία το 1991 ήταν 10,95 ευρώ και το 2001 ήταν 23,34 ευρώ και ανάλογα για τους υπόλοιπους κλάδους. Να σκεφτούν οι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι που δούλευαν για χρόνια στους κλάδους μας και έμειναν άνεργοι ή δουλεύουν με ελαστικές μορφές (εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση κ.α.) ότι εάν συμπληρώσουν 15 έτη θα πάρουν 12% ή εάν συμπληρώσουν 30 έτη ασφάλισης θα πάρουν ως αναλογική σύνταξη το 29,49% του συντάξιμου μισθού που υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου.

Δουλειά ως τα 67 για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τ’ άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, υποκριτικά δείχνουν ότι διαφωνούν. Χρόνια διαμόρφωναν από κοινού με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στους «κοινωνικούς διαλόγους» την επίθεση στα δικαιώματα μας με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες. Παροχές που επεκτείνονται από τη γέννηση του παιδιού έως τα βαθιά γεράματα, την αξιοπρέπεια έως το τέλος της ζωής του εργαζόμενου.

Για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση η κοινωνική ασφάλιση είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!

Με την αποφασιστική στάση κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου του κλάδου δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή της και την παράδοση στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Η υγεία μας, η σύνταξη, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς, η πρόνοια, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τη μητέρα και το παιδί δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν μπορεί να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Εργοδοσία και κυβέρνηση να πάρουν απάντηση στην πρόκληση και το θράσος τους. Η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή παράλληλα νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση και εταιρεία του κλάδου μοιράζει κάρτες για έκπτωση σε υπηρεσίες υγείας όταν πριν από λίγες βδομάδες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο συνάδελφος δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει άμεσα χημειοθεραπείες αφού έπρεπε να πληρώσει, πράγμα αδύνατο.

Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες ολόκληρες. Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

 Απαιτούμε:Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Όλοι στην Απεργία, όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...