Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : 17 Μάη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό, το Δέρμα.

Όλοι και όλες στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 17 ΜΑΗ και τα συλλαλητήρια την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Δίνουμε αποφασιστική – μαχητική απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση. Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας! Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών, όλα όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι στη μάχη. Όλοι στον αγώνα. Είναι ο μόνος δρόμος για εμάς απέναντι στη βαρβαρότητα δίχως τέλος, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για να πάρουν «εξιτήριο» οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

Τα δικά μας βάσανα, η καθιέρωση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας αποτελεί προαπαιτούμενο, είναι η βασική τους στόχευση. Γι’ αυτό πανηγυρίζουν ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις που είναι οι κερδισμένοι με τη συμφωνία – 4ο μνημόνιο, όπως έγινε και με τα προηγούμενα.

Για τα κέρδη τους εντείνουν την εκμετάλλευση μας και εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτό είναι το εχθρικό για εμάς και όλους τους λαούς της περιοχής σχέδιο τους, που το παρουσιάζουν ως «εθνικό».

Η απόρριψη αυτής της κατάστασης, η μη νομιμοποίηση της στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου, αποτελεί το δικό μας προαπαιτούμενο. Η επιτυχία της απεργίας είναι το δικό μας χρέος, η παρακαταθήκη για εμάς, για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει και που μας τη στερούν, για τη συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης μας.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Έχουν το θράσος να λένε ότι δεν είμαστε δυσαρεστημένοι και δεν αντιδρούμε στην αφαίρεση επιπλέον έως και ενός μισθού με τη μείωση του αφορολόγητου, τα 586 και 511 ευρώ μεικτά, τους μισθούς πείνας που παραμένουν έχοντας τη βούλα και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στο πετσόκομα των συντάξεων με τη λεηλασία έως και 2 ακόμα συντάξεων το χρόνο.

Στο τσάκισμα των επιδομάτων ανεργίας, θέρμανσης, κοινωνικής πρόνοιας.

Στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τις κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

Στις απολύσεις που απελευθερώνουν παραπέρα με την κατάργηση της «διοικητικής προέγκρισης».

Στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και τη νομοθέτηση του «lockout».

Στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με το ξεκίνημα της από τους εμποροϋπαλλήλους.

Στις ατομικές συμβάσεις, στις επιχειρηματικές κάτω από την κλαδική σύμβαση, στις ενώσεις προσώπων που έστησαν οι εργοδότες.

Στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, στην εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση που γενικεύονται.

Αυτά θεωρούν «κανονικότητα» είτε τα παρουσιάζουν κοροϊδεύοντας ωμά τους εργαζόμενους ως δημοσιονομικά ουδέτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελούν τη βάση για τη «δίκαιη» ανάπτυξη που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τα πολιτικά κόμματα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που την υπηρετούν.

Τα «αναπτυξιακά αντίμετρα» είναι στην ίδια κατεύθυνση με φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για τζάμπα εργάτες σε αυτούς που αρπάζουν το καρβέλι από το τραπέζι και κανένα ψίχουλο στους εξαθλιωμένους για να μεγαλώνει και να διαιωνίζεται η εξαθλίωση.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Με την εξαπάτηση του «μικρότερου κακού» σφαγιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μπροστά σε κάθε νέα συμφωνία – λεηλασία μας λένε ότι απέτρεψαν τα χειρότερα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τα μέτρα της επόμενης αντεργατικής επίθεσης.

Δεν θα σταματήσουν εάν εμείς δεν βάλουμε φρένο στην αντεργατική επίθεση διαρκείας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με την οργάνωση μας, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, τους εκμεταλλευτές και το καπιταλιστικό κέρδος που είναι το εμπόδιο για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε το δίκιο. Έχουμε τη δύναμη.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 17 ΜΑΗ, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...