Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Όλοι στη συγκέντρωση στην Ομόνοια Τρίτη 16 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει θεατής μπροστά στη νέα αντεργατική επίθεση επιχειρηματικών ομίλων, κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ και στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται και φουντώνει στην ευρύτερη περιοχή (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Ουκρανία κ.λ.π.).

Τα χέρια τους, η πολιτική τους υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, στάζουν αίμα.

Η εξασφάλιση του κέρδους για τα μονοπώλια είναι η αιτία για όλα όσα βιώνουμε και όσα ετοιμάζουν, μας ματώνουν σήμερα τσακίζοντας τα δικαιώματα μας για να διασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανάκαμψή τους, θα μας αιματοκυλήσουν, μακελέψουν αύριο για το ποιος θα επικρατήσει στο μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες – εγκληματικές ευθύνες για την προώθηση των ευρωνατοϊκών σχεδιασμών, τις επιθεωρήσεις βάσεων και όπλων που θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Ομπάμα. Μιλώντας για «Γεωστρατηγική Αναβάθμιση» αυτό που εννοεί είναι το μερίδιο που διεκδικεί για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων, αυτό ονομάζουν ως «εθνικό συμφέρον», τα συμφέροντά τους που είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού.

Πανηγυρίζουν για την επίσκεψη Ομπάμα, κρύβουν από τους εργαζόμενους τις επικίνδυνες εξελίξεις, την όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλίων, την κάλυψη από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την αστική τάξη της Τουρκίας, της τεράστιας ισχύος στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρώσει στη γειτονιά μας, το νέο διχοτομικό σχέδιο που ετοιμάζουν για την Κύπρο, τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, κυνηγημένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια, τους χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας με βάση τα δικά μας συμφέροντα, να αμφισβητήσουμε τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τα μνημόνια διαρκείας προς όφελος τους. Έχουμε σοβαρό καθήκον να επέμβουμε βάζοντας τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να μην χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των εκμεταλλευτών μας.

Να απαλλαγούμε απ’ αυτούς και να ακολουθήσουμε δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, που δε γεννά όπως τα κέρδη τους εξαθλίωση, κρίσεις, πολέμους, μετανάστευση και προσφυγιά.

Να βροντοφωνάξουμε

  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  • Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

  • Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...