Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 13 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις εξαγγελίες, τα προεκλογικά κόλπα και την κοροϊδία ότι οι μισθοί πείνας συν τα όποια ψίχουλα, τα οποία θα πάρουν πίσω διπλά και τριπλά με τη μείωση του αφορολόγητου, αποτελεί «προστασία της εργασίας». Αποτελούν ζεστό χρήμα προς την εργοδοσία, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τους δίνουν και άλλα, τους μπουκώνουν με νέα προνόμια.

Τέρμα στις αυταπάτες ότι εμείς θα ωφεληθούμε από την αύξηση της κερδοφορίας των εκμεταλλευτών μας. Όπως και η περίοδος της κρίσης έτσι η «νέα εποχή» θα είναι προσαρμοσμένη στα θέλω των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων.

Είτε με το καρότο, είτε με το μαστίγιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιεί το στρατηγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου. Να πληρώνουμε εμείς την κρίση και στην ανάπτυξη τους ας γλείφουμε και κανένα κόκαλο παραπάνω από το μεγάλο φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων. Να συμβιβαστούμε, να μην ζητάμε και πολλά-πολλά, να αποδεχτούμε ότι η ζωή μας, οι ανάγκες μας θα είναι στην πρέσα της ανταγωνιστικότητας, τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Τα «συμφωνηθέντα» θα τηρηθούν, του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σημαίνει ότι εδώ θα είναι όλοι οι αντιλαϊκοί – εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων και η επίθεση, οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν γιατί αποτελούν απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων και πέτυχαν τον ταξικό τους στόχο.

Καμία αξία δεν έχουν οι διακηρύξεις για τις ΣΣΕ όσο παραμένει το αντεργατικό πλαίσιο. Καμία ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση δεν υπάρχει, ο καθορισμός του κατώτερου μισθού θα γίνεται με κριτήριο τη διασφάλιση της κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας, με βάση την «ανταγωνιστικότητα» και την παραγωγικότητα, τον μνημονιακό νόμο Βρούτση – Σαμαρά (4172/2013). Με το θεσμικό πλαίσιο που έχουν συμφωνήσει οι θεσμοί όπως επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Οι εργοδοτικές ενώσεις έχουν το ελεύθερο να υπονομεύουν με κάθε τρόπο τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενισχυμένο ακόμα και με τη δυνατότητα να είναι στο χέρι τους η μη επέκταση μιας κλαδικής σύμβασης στο σύνολο του κλάδου εάν δεν καταθέσουν το μητρώο μελών τους ή δεν απασχολούν το 50%+1 των εργαζομένων του κλάδου, που τους δόθηκε από την κυβέρνηση. Με ένα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούσαν έως τώρα οι εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου και γενικότερα «ότι δεν μπορούν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις για ένα ακόμα λόγο ότι τα μέλη τους θα αποχωρήσουν από την εργοδοτική ένωση», να βάζουν οριστικό τέλος σε μια κλαδική σύμβαση.

Εκτός κλαδικής σύμβασης θα είναι επίσης οι ενοικιαζόμενοι, εργολαβικοί, με «ευέλικτες» μορφές εργαζόμενοι γιγαντώνοντας τα δουλεμπορικά γραφεία.

Θυμίζουμε ότι οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί (ΣΕΒΚ) για τη ΣΣΕ του 2009 προσέφυγαν δικαστικά για να την ακυρώσουν. Ένα πάγιο αίτημα τους έγινε πράξη για να υπηρετήσει τη «δίκαιη» ανάπτυξη, την ένταση της εκμετάλλευσης.

Τα μεγάλα λόγια περί «νέας εποχής» διαψεύδονται και με τη μείωση των συντάξεων που θα ισχύει κανονικά για όλους εμάς και όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου ενώ οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία, στο διαγκωνισμό με τη ΝΔ το ποιος θα υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά το κεφάλαιο βάζοντας ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών δίνονται ακόμα και τα άθλια επιχειρήματα ότι και «πόσο θα ζήσουν», θα απαλλαγεί κράτος και εργοδοσία από το “κόστος” της ασφάλισης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεδιάντροπα ξεπλένει για άλλη μια φορά τους μακελάρηδες των λαών, συμφωνεί με την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια (Κόσοβο), δίνει γη και ύδωρ για τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για λογαριασμό και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Έχουμε μεγάλη πείρα πλέον, δεν πέφτουμε σε νέα παγίδα. Καμία αναμονή.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Η μάχη για τις ΣΣΕ απαιτεί οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε αμφισβήτηση και σύγκρουση με τα “ιερά και τα όσια” των βιομηχάνων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, που αποτελούν το εμπόδιο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος για να αποσπάσουμε αυξήσεις στους μισθούς, να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των απωλειών τα χρόνια της κρίσης, στην προοπτική για μια ανάπτυξη που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας, θα κάνουμε εμείς κουμάντο στο μόχθο και τον ιδρώτα μας.

Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα μας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσυγκέντρωση 6:30μ.μ. Πλατεία Βάθης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...