Ομοσπονδία και Συνδικάτο Φαρμάκου : Για τις απολύσεις στην φαρμακευτική εταιρεία SPECIFAR/ACTAVIS

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στη SPECIFAR/ACTAVIS,

 Η φαρμακευτική εταιρεία SPECIFAR/ACTAVIS, ακολουθώντας τη γραμμή της μητρικής εταιρείας, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων, κυρίως από το τμήμα πωλήσεων (ιατρικοί επισκέπτες). Απολύσεις που αθροίζονται στις χιλιάδες που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία στον κλάδο μας.

 Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς της ALLERGAN από την ACTAVIS έναντι του ποσού των 70 δις δολαρίων, κίνηση που αναμένεται να φέρει τον όμιλο ACTAVIS στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Παρά τη διαφαινόμενη γιγάντωσή της, η εταιρεία ανακοίνωσε τις απολύσεις για την εξοικονόμηση «κόστους» ύψους 2 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως για τις φαρμακευτικές, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις, εμείς που παράγουμε με τη δουλειά μας αξίες και αμύθητα κέρδη, εμείς που δημιουργούμε σε τελική ανάλυση τις προϋποθέσεις για να προβαίνουν σε τέτοιου μεγέθους κολοσσιαίες εξαγορές, λογαριαζόμαστε ως κόστος που πρέπει να περικόπτεται.

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας σας καλούν να μη μείνετε αμέτοχοι. Καμιά θέση εργασίας χαμένη! Γιατί όσο και να χρυσώσει η εταιρεία το χάπι, δίνοντας κάτι παραπάνω για αποζημίωση, δεν μπορεί να κρύψει, ούτε να προσπεράσει το γεγονός ότι κι άλλοι συνάδελφοί μας θα προστεθούν στην μακριά λίστα των ανέργων με αβέβαιη την εργασιακή τους επανένταξη.

 

Οι Διοικήσεις

Αθήνα, 20/3/2015

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...