Ομοσπονδία και Ένωση Λογιστών : Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

    Την Πέμπτη 16 Μάρτη, σέρνονται εκ νέου σε δίκη, τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, που έχουν κριθεί αθώα σε προηγούμενη δίκη. Θυμίζουμε πως στις 30/1/2013 οι συνάδελφοί μας, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, είχαν οργανώσει κινητοποίηση στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας αντιδρώντας στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού της ΝΔ Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις». Δήλωση τουλάχιστον προκλητική απέναντι στο εργατικό κίνημα συνολικά, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που χρόνια τώρα πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Μετά από 4 χρόνια, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επαναφέρει το κατασκευασμένο κατηγορητήριο για δήθεν υλικές ζημιές στο γραφείο του υπουργού, παρά την περίτρανη αθώωσή τους.

Ανάμεσα στους 35 συνδικαλιστές είναι η πρόεδρος και ένα μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τους θεσμούς, επιδιώκει να εκμηδενίσει κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα στους χώρους δουλειάς. Με την επαναφορά μιας δίκης-παρωδίας, θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση, για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία κα. 

       Η καλύτερη απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν είναι το δυνάμωμα του σωματείου μας, η μαζική μαχητική δράση για το επόμενο διάστημα, με κλιμάκωση την απεργία ώστε να μην περάσουν. 

       Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο με συμμετοχή στο πρόγραμμα δράσεων του με πρώτο ραντεβού αύριο Τρίτη 14/3, 6,30 μμ στην κινητοποίηση των επιτροπών αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων Οικονομολόγων, Μηχανικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων στο υπουργείο εργασίας για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Στην τρομοκρατία απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων την τάξης μας!

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ                                                                                         

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...