Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών :Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο.

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες βιώνουν καθημερινά την βαθιά ταξική εκμετάλλευση. Δουλεύοντας για μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να είναι ουσιαστικά πεταμένοι, σε ανθυγιεινά- άκρως επικίνδυνα πλαστικά καταλύματα, μέσα στα χωράφια, δίπλα σε καλύβες ζώων.

Έφυγαν από τις χώρες τους λόγο των ιμπεριαλιστικών πόλεμων της φτωχιάς και της εξαθλίωσης και βρήκαν στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή εκδοχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στα καταλύματα των μεταναστών στην Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Είναι αποτέλεσμα της πολίτικης που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες εργάτες γης ως συγχρόνους σκλάβους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, έχουν την ευθύνη για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης.

 

Η δήθεν «δημοκρατία τους» αποπνέει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η δικτατορία του κεφαλαίου που προστατεύει τους βιομηχάνους, τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εξουσία τους και τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Καλούμε τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες μαζί σαν ένας άνθρωπος να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι σε αυτή την πολιτική ν’ αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο. Κόντρα στην εργοδοσία, τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...