Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών : Ενημέρωση στον κλάδο για την συνάντηση στο ΣΕΒ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-συναδέλφισες

Στην χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο ομοσπονδιών ΠΟΕΥΓΤΠ-ΠΟΕΕΠ με τον ΣΕΒ που αφορούσε την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά η κοροϊδία των βιομηχάνων, απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μας.

Από τις 9 Απρίλη είχαν στα χέρια τους τα προσχέδια των ΣΣΕ και στη συνάντηση θα γινόταν συζήτηση για την υπογραφή τους.

Όμως για πολλοστή φορά έβαλαν εμπόδια ζητώντας να γίνουν νέες συναντήσεις το επόμενο διάστημα και ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας.

Ταυτόχρονα επέμεναν να σπάσει η σύμβαση Οξοποιίας-Οινοποιίας-Ζυθοποιίας-Αναψυκτικών-Χυμών και Νερών δηλαδή από μία σύμβαση που ήταν όλα αυτά τα χρόνια να γίνει σε τέσσερις οδηγώντας ακόμα περισσότερο τον κατακερματισμό των ΣΣΕ κα το αποδυνάμωμα της δυναμικής που έχει η συγκεκριμένη. Επίσης επικαλέστηκαν το νομοθετικό κενό και ότι περιμένουν την κυβέρνηση να φέρει νέο νομοσχέδιο. Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά και στόχο έχουν να κερδίσουν χρόνο ώστε να μην υπογράψουν.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη στάση τους, καθώς δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.Το επιχείρημα της γνωριμίας είναι φθηνό και άκαιρο.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουμε από την καλή είναι αυτοί που από το 2009 αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ, που έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, είναι αυτοί που έχουν κλείσει και έχουν μεταφέρει εργοστάσια σε άλλες χώρες για πιο φθηνά εργατικά χέρια, είναι αυτοί που έχουν επιβάλλει μειώσεις μισθών μέσω ενώσεων προσώπων ή με μονομερείς ενέργειες, είναι αυτοί που διώχνουν τους παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και τους αντικαθιστούν με τις νέες και μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις (εργολάβοι,ενοικιαζόμενοι,511ευρώ,586ευρώ).

Είναι αυτοί που μπροστά στην δίψα για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή με δεκάδες εργατικά ατυχήματα και που λίγα από αυτά γίνονται γνωστά στα εργοστάσια γκέτο, που έχουν δημιουργήσει.

Συνάδελφοι-συναδέλφισες,τα κέρδη τους είναι ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Να ξεσηκωθούμε όλοι και να φωνάξουμε με όλη την δύναμη μας.

Φτάνει ως εδώ δεν θα ανεχτούμεάλλο την κοροϊδία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα επίπεδα του 2009. Από αυτό ούτε βήμα πίσω έχουμε χρέος και καθήκον να δώσουμε τα πάντα για αυτόν τον αγώνα.Δεν θα υπονομεύσουμε εμείς το μέλλον των παιδιών μας, και των επόμενων γενεών.

Γι΄αυτό καλούμε έκτακτο Δ.Σ μαζί με ευρεία ολομέλεια όλων των σωματείων απ΄όλη την χώρα στον κλάδο τροφίμων-ποτών την Κυριακή 17/5/2015 και ώρα 11.00πμ στα γραφεία μας.

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για δημόσια δωρεάν υγεία

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο που γίνεται  Πέμπτη 28 Μαρτίου...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...