ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2014 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2014 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00

 

  • ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.

  • ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ.

  • ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

 

Συνάδελφοι, οι εκλογές πέρασαν, τα προβλήματα και η πολιτική που τα γεννάει είναι εδώ! Η οικονομική σταθερότητα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας που αποτελούν στρατηγικό στόχο της συγκυβέρνησης σημαίνει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοεργοδότες μέσα από το τσάκισμα μισθών, συντάξεων και κάθε εργατικού δικαιώματος, γιατί αποτελούν βαρίδι για τα κέρδη. Σημαίνει τη χρεοκοπία του λαού. Όσο κι αν θέλουν να ωραιοποιήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, όσα μέσα κι αν διαθέτουν γι αυτό, η ίδια πραγματικότητα τους διαψεύδει!

Επιπλέον, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση, κράτος και οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι θεσμοί, είναι στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Αποδεικνύεται το πραγματικό περιεχόμενο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, περιεχόμενο που αφορά ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο νόμος της αξιολόγησης απορρέει και υπηρετεί την ανάπτυξη του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας. Η λειτουργία του συνδέεται όλο και περισσότερο με την αύξηση των πληρωμών των ασθενών, με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με το κυνήγι των εσόδων-κερδών. Συνδέεται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής του δράσης. Με την στήριξη της «ανταγωνιστικότητας». Σύμφωνα με τη εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημόσια διοίκηση, όλος ο δημόσιος τομέας και η δημόσια υγεία-πρόνοια πρέπει να αναπροσαρμοστεί, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός στο να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, και ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο θεσμοθετούν το εργαλείο της αξιολόγησης. Ενώ στη σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται: «κριτήριο της αξιολόγησης είναι οι διακηρυγμένοι στόχοι της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής»…! Η κυβέρνηση επιδιώκει με ανάλογα κριτήρια να αξιολογεί και τα νοσοκομεία και το προσωπικό. Η συνέχιση της λειτουργίας ή όχι μιας κλινικής θα εξαρτάται από το αν αποφέρει έσοδα ή όχι, και όχι αν καλύπτει υπαρκτές λαϊκές ανάγκες. Θα αυξηθούν τα τμήματα και οι λειτουργίες των νοσοκομείων που θα εκχωρηθούν στους επιχειρηματίες.

Η αξιολόγηση των υγειονομικών πάει πακέτο με το κατά πόσο προωθούν τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια (έσοδα) στη λειτουργία του «Νοσοκομείου –Α.Ε.». Αν πχ θα διώχνουμε πιο γρήγορα τον άρρωστο ώστε να «ξαναπουληθεί» η κλίνη, αν θα εξασφαλίζουμε να φέρνει τα φάρμακα απ’ το σπίτι για να μειώνουμε τη δαπάνη της κλινικής κ.ά. Αν ένα τμήμα, μονάδα, εργαστήριο ή κλινική δεν είναι οικονομικά αποδοτικό θα κλείνει ή θα παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα από τη συμβολή του στη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου.

Είναι εργαλείο για τις επόμενες περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα (από τη συμμετοχή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, από τις πληρωμές των ασθενών κλπ), για τη διεύρυνση μιας δεξαμενής «διαθεσίμων» προς απόλυση, για την κινητικότητα, για τη συνεχή συγχώνευση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Με την «αξιολόγηση» η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και τάξη», την πλήρη υποταγή.

Δενπρόκειται λοιπόν για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», είναι ουσιαστική και πλήρως αντιδραστική. Δεν την φέρνουν τα μνημόνια αφού έχει εφαρμοστεί και σε χώρες που δεν έχουν μνημόνια. Έχουν κλείσει για παράδειγμα στη Γαλλία μαιευτικές και χειρουργικές κλινικές που αξιολογήθηκαν αρνητικά! Γιατί τότε η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, όπως και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ανταρσυα κάνουν συνειδητή προσπάθεια να αποσυνδέσουν την αξιολόγηση από το στόχο της; Γιατί μαζεύουν υπογραφές στο όνομα ότι είναι ψεύτικη και προσχηματική; Ποιον βολεύει αυτό;

Πέρα από το ότι είναι σχεδιασμένη χρόνια πριν, είναι ξεκάθαρο ότι όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο κι αν γίνει, με ποσοστώσεις ή κλίμακες, συνεντεύξεις κι ερωτηματολόγια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ & ΣΤΟΧΕΥΣΗ αφού συνδέεται άρρηκτα με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των «δημόσιων» υπηρεσιών υγείας κι υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΡΑ! Οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες «υγιείς» ή μη δεν πρόκειται ποτέ να φέρουν ένα σύστημα γνήσιας αξιοκρατικής αξιολόγησης που θα μετράει τη δουλειά μας πχ ως υγειονομικών με δείκτες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας του λαού. Κι αυτό όχι γιατί δεν έχουν δείκτες και κριτήρια αλλά γιατί τα δικά τους κριτήρια σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου ως επιχείρησης, με κέρδη εις βάρος των λαϊκών. Όσο θα είναι η υγεία πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο θα μεγαλώνει η εκμετάλλευση ασθενών και προσωπικού.

Καμιά ολιγωρία στην οργάνωση της απεργίας! όλοι στην απεργία! Απορρίπτουμε καθολικά την αξιολόγηση της επιχειρηματικής δράσης, της μείωσης των μισθών, της κινητικότητας και των απολύσεων! Δεν αυτοαξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε! Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη, η μαζική καταδίκη και απόρριψη!

Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει, γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της. Προϋποθέτει τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και στον αγώνα! Ενότητα στην πάλη για τα συνολικά δικαιώματά μας και όχι απλά για να αλλάζουν χρώμα οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Προϋποθέτει γερή λαϊκή συμμαχία με τα στρώματα που πλήττονται και σύγκρουση με την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

 

Προχωράμε οργανωμένα, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...