Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήραν αγωνιστικά μέρος χθες 1/4/2015 στις συγκεντρώσεις που είχαν εξαγγελθεί σε 23 μεγάλες πόλεις καθώς και στη Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση της Αττικής που εξελίχθηκε σε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι έκαναν καθαρό στη κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν ψίχουλα και να ζήσουν με αυτά. Η αποκατάσταση των συντάξεων, η καταβολή της 13ης και 14ης σε όλους σύνταξη, η κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ, η κατάργηση του μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία και η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι μερικά από τα πιο καυτά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους και που ζητούν την άμεση λύση τους.

          Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, πέρα από τις μέχρι σήμερα γνωστές εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται  στα αιτήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.  Κινούνται στη λογική τον μέχρι σήμερα πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και ως εκ τούτο οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις των συνταξιούχων δεν έμειναν ικανοποιημένες από αυτές.

          Καλούμε τους συνάδελφους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή και στο επόμενο κάλεσμα να δώσουν το αγωνιστικό παρόν.

          Την ελπίδα χωρίς αυταπάτες την δίνουν οι αγώνες μας και μόνο μέσα από αυτούς θα βρουν λύσεις τα αιτήματα μας ! Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα δουν λύση τα αιτήματα μας.  

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...