Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε στις

Απάντηση στη λασπολογία και τη συκοφαντία

της ΑΣΚ ΟΤΑ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους ΟΤΑ)

 

Πριν λίγες μέρες η ΑΣΚ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τσουβάλιασε τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους συνδικαλιστές των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, ότι δήθεν καταψήφισε τις ενστάσεις-προσφυγές συναδέλφων συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που απαιτούσαν το σύνολο του εφάπαξ, που δικαιούνται, χωρίς καμιά περικοπή του.

Είχε το θράσος η ΑΣΚ ΟΤΑ να λασπολογήσει σε βάρος του ΠΑΜΕ παρουσιάζοντας μάλιστα απόφαση του Ταμείου που δεν έφερε ούτε την υπογραφή του εκπροσώπου μας.

Για το θέμα αυτό ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΤΠΔΥ (Γ. Παπαδούδης) στη σημερινή (7-11-13) συνεδρίαση του Δ.Σ. του ταμείου έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Όπως γνωρίζετε, όταν κατατέθηκαν για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΠΔΥ ενστάσεις συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων για τη μείωση που έχουν υποστεί στο εφάπαξ τους, στη συζήτηση που έγινε, έκανα ολοκληρωμένη τοποθέτηση για το θέμα, η οποία περιελάμβανε τα εξής σημεία:

– θεωρώ τις αντεργατικές αυτές μειώσεις άδικες και αντισυνταγματικές και δεν τις νομιμοποιώ,

– θα ήθελα να υπάρχει δυνατότητα να ευοδωθεί η διαδικασία των ενστάσεων στο Δ.Σ. και ευελπιστώ να έχουν θετική κατάληξη οι δικαστικές προσφυγές που θα ακολουθήσουν.

από όλα αυτά είναι προφανές το συμπέρασμα ότι θεωρώ δίκαιες τις προσφυγές των συναδέλφων που κατατίθενται στο Δ.Σ. και τις υποστηρίζω με την ψήφο μου.

Η τοποθέτησή μου αυτή θα έπρεπε να είναι γραμμένη στα πρακτικά κάθε συνεδρίασης, γιατί λέω ότι «συνεχίζει να ισχύει η προηγούμενη τοποθέτησή μου για το θέμα αυτό».

Το γεγονός ότι δεν κρατούνται αναλυτικά πρακτικά στις συνεδριάσεις του ταμείου, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παραφράζει την τοποθέτησή μου και να παραποιεί την ψήφο μου και προπαντός να συκοφαντεί και να λασπολογεί.

Ούτε αναλυτικά πρακτικά κρατιούνται ούτε πρακτικά υπέγραψα για να μπορούν κάποιοι ψευδώς να τα επικαλούνται.

Με βάση λοιπόν και την αρχική μου τοποθέτηση δηλώνω ότι υποστηρίζω με την ψήφο μου όλες τις προσφυγές των συναδέλφων, που έχουν κατατεθεί και θα κατατεθούν με αυτό το περιεχόμενο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΠΔΥ και ζητώ αυτό να αναγραφεί και να αναγράφεται σε όλες τις σχετικές του αποφάσεις.

Τέλος ζητώ να προσυπογράφω όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Εφεξής πρακτικά που δεν έχουν την υπογραφή μου δεν με εκπροσωπούν».

 

Πρέπει να θυμίσουμε στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚ ΟΤΑ, Α.Π.), αλλά και σε εκείνους που λασπολογούν με ανώνυμα κείμενα, κρύβοντας την ταυτότητά τους, την πάγια θέση μας που κάνουν ότι δεν ξέρουν, και την οποία έχουν εκφράσει οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και σε όλες τις συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς: χορήγηση του εφάπαξ σε όλους, χωρίς καμιά περικοπή και χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Η θέση μας αυτή δεν χωρά καμιά διαστρέβλωση, καμιά παρερμηνεία και κανένα τσουβάλιασμα από κανέναν και πολύ περισσότερο από όσους συνδέουν την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του ταμείου με την καπιταλιστική ανάπτυξη και σπέρνουν αυταπάτες ότι μόνο με δικαστικούς αγώνες οι εργαζόμενοι μπορούν να δικαιωθούν.

Επίσης να θυμηθούν ότι στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ δεν διαφωνήσαμε με την απόφαση για σύνταξη Ένστασης – Προσφυγής από τους νομικούς συνεργάτες της. –

 

Αθήνα 7-11-2013

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...

ΠΑΜΕ Τύπου- ΜΜΕ: Άμεση αγωνιστική διεκδικητική δράση ενάντια στην κατάργηση του 5νθημερου

Άμεση αγωνιστική διεκδικητική δράση ενάντια στην κατάργηση του 5νθημερου και για ΣΣΕ με πραγματικές...

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ» ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ...