Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις στην Ικαρία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στην Ικαρία στις 26 Σεπτεμβρίου σέρνονται σε δίκηοι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Κατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του εκκλησιαστικού γηροκομείου της Μητρόπολης Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.

 Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί. Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκομένους και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. 

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ οι διωκόμενοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας,αλλά και οι διώμενοι συνδικαλιστές στις δίκες του Μαρτίου του ’17 για τις υποθέσεις των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της Δ.Ο.Υ Ικαρίας, της αναγραφής συνθημάτων σε τοίχους.

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην Συγκέντρωση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έξω από το Δικαστήριο του Αγιου Κηρύκου από τις 8:30΄ το πρωί.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...