Μεγάλη η Διεθνής Απήχηση της 4ης Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ αποτελεί σημαντικό γεγονός και για το διεθνές, ταξικό εργατικό κίνημα. Η δράση του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων που είναι στη δύναμη του, οι αγώνες που ανέπτυξε, η σταθερή διεθνιστική του δράση και ταξική αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων σε κάθε γωνιά της Γης, η πείρα του από τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και τις μεγάλες Απεργιακές μάχες, το σταθερό του μέτωπο στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ταξικής συνεργασίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς για συνδικάτα σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και άλλα εμπόδια, στη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία WFTU

Ένωση Αραβικών Συνδικάτων ICATU

Βρετανία, RMT

Κύπρος, ΠΕΟ

Σρι Λάνκα, ICEU

Αυστρία, Left Bloc

Τσεχία, OSCMS

Σουηδία, SEKO klubb 111

Γαλλία, Cheminots de Versailles CGT

Ισπανία, Central Sindical Unitaria de PyJ

Ισπανία, CSC

Δανία, 3Φ Νεολαία Βιομηχανικών Συνδικάτων

Ιταλία, USB

Ινδία, AITUC

Ιταλία, SGB

Τουρκία, Sosyal Is

Τουρκία, Naklyat Is

Κυπρος, Dev Is

Παναμάς, FAT

Σερβία, SLOGA

Λίβανο, CGTL

Αλβανία, KSSH

Συρία, GFTU Syria

Ν. Αφρική, NUM

Τουρκία, Birlesik Metal Is

Γερμανία, Mercedes Benz Bremen

Γερμανία, Verdi FS Media

Κούβα, CTC

Γαλλία, FNAF

Πορτογαλία, CGTP In

Βραζιλία, CTB

Λευκορωσία, FTUB

Παλαιστίνη, PFTU

Κυπρος, KTOEOS

Παλαιστίνη, GUPW

Χώρα Βάσκων, LAB

Ισπανία, CoBas

 

Αυτή η συμμετοχή αναδεικνύει το διεθνές κύρος και τον σημαντικό ρόλο του ΠΑΜΕ στις εξελίξεις στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα. Οι διεθνείς αντιπροσωπείες που θα βρίσκονται στη Συνδιάσκεψη, θα πάρουν το λόγο κατά τη διάρκεια διεθνιστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ το Σάββατο, 19 Νοέμβρη, στις 19:00, με θέμα: «Η Εργατική Τάξη Ενάντια στις Αντεργατικές Πολιτικές, τις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις και Πολέμους».

Στις δύσκολες συνθήκες, της κλιμάκωσης των αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων, η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, αποτελεί εκδήλωση Διεθνισμού και Αλληλεγγύης προς την Εργατική Τάξη της Ελλάδος.

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...