Μήνυμα της USB Ιταλίας για τις κινητοποιήσεις στις 14 Μάρτη ενάντια στην Απλήρωτη Δουλειά

Δημοσιεύτηκε στις

Σύντροφοι του ΠΑΜΕ

Εργάτες που αγωνίζεστε,

 Η USB εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη της στις κινητοποιήσεις στις 14 Μάρτη από τα Συνδικάτα Αθήνας και Πειραιά στην Ιδιωτική Υγεία, ενάντια στην βαρβαρότητα των εργοδοτών που αρνούνται το δικαίωμα στο μισθό και επικαλούνται την απλήρωτη ή κακοπληρωμένη δουλειά.

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ιταλία 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πληρώνονται «μαύρα», εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πληρώνονται ακανόνιστα ή μετά από μήνες αναμονής.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Τρόικας και τις πιέσεις των βιομηχανικών λόμπι, οι εθνικές κυβερνήσεις αλλάζουν προς το χειρότερο την εργατική νομοθεσία, διαλύουν τις Εθνικές ΣΣΕ επεκτείνοντας την ευελιξία και την ανασφάλεια, νομοθετώντας που δημιουργούν την απλήρωτη και κακοπληρωμένη δουλειά.

Αυτό έχει κάνει η Κυβέρνηση Ρέντσι με τη JOBS ACT, αυτό υπογράφουν οι συνεργάτες της ITUC (CGIL-CISL-UIL) για την ΕΞΠΟ2015 στο Μιλάνο. Για την ΕΞΠΟ χιλιάδες άνθρωποι θα δουλέψουν τζάμπα ή κακοπληρωμένα, με τον εκβιασμό θέσεις εργασίας ή με την απάτη της απόκτησης προϋπηρεσίας για το βιογραφικό τους.

Στις 28 Φλεβάρη χιλιάδες εργάτες με τις σημαίες και τα πανό της USB διαδήλωσαν στους δρόμους του Μιλάνου ενάντια στην απλήρωτη δουλειά και ενάντια στις πολιτικές της Τρόικα.

Βιομήχανοι και πολιτικοί χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να δημιουργήσουν ένα κλίμα πολεμικής μεταξύ των εργατών σε ηλικιακή και ρατσιστική βάση. Το επόμενο βήμα των εργοδοτών είναι να χρησιμοποιήσουν την συμφωνία με τα συνδικάτα-συνεργάτες τους(CGIL-CISL-UIL) και τη νέα νομοθεσία για να ξεκινήσουν μια εθνική κάθαρση ενάντια στους εργαζόμενους που ακόμη προστατεύονται από την παλιά νομοθεσία, ώστε να έχουν εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, πρέπει να παλέψουμε μαζί ενάντια στον κοινό εχθρό!

Σπάστε την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Δύναμη μας η Αλληλεγγύη και η Οργάνωση!

 

Ρώμη, 13 Μάρτη 2015

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...