Μήνυμα στην Εργατική Τάξη του Βελγίου για την Γενική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδος, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και το λαό του Βελγίου ενόψει της Γενικής Απεργίας της 15ης Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι του Βελγίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα

  1. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια

  2. Αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.α.

  3. Αύξηση του κόστους για την Παιδεία

  4. Μειώσεις των κρατικών δαπανών για Υγεία και κοινωνικές παροχές

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχα μέτρα προωθούνται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Αντίστοιχα μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες τόσο από τις λεγόμενες «νεοφιλελεύθερες», όσο και από τις δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να κατανοήσουν, ότι ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες που κάθε φορά θα βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τις πολυεθνικές, θα ζητούν από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Κοινός τους στόχος είναι η πλήρης κατάργηση της Δημόσιας-Δωρεάν Υγείας και Παιδείας, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, της πλήρους, μόνιμης και σταθερής δουλειάς, η αφαίρεση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους και τους μετανάστες. Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η καπιταλιστική ανάπτυξη, περνά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι κεφαλαιοκράτες αξιοποιούν και τις δυνάμεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν την λογική της «ταξικής συνεργασίας» και μετατρέπουν τα συνδικάτα, από οργανώσεις ταξικής πάλης, σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που υπηρετούν τους καπιταλιστές.

Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι χρειάζονται μαζικά αγωνιστικά συνδικάτα, με ταξικό προσανατολισμό, που θα οργανώνουν και θα προετοιμάζουν την εργατική τάξη για μακρόχρονο, σκληρό αγώνα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου, με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Βελγίου στον δίκαιο αγώνα τους και τους υπόσχεται ότι το ταξικό κίνημα της Ελλάδος θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...