Μήνυμα Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους του Παναμά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Γενική Ένωση Εργαζομένων του Παναμά και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Βιομηχανίες Ζαχαροπλαστικής και Αλευριού στον δίκαιο αγώνα τους να προστατέψουν τις μητέρες εργαζόμενες.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την πολυεθνική εταιρία Pascual S.A. θυγατρική της Casa Luker, με έδρα τη Κολομβία, για τις τρομοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες. Η εταιρία δημιουργεί συνθήκες ψυχολογικού πολέμου απέναντι σε εγκυμονούσες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων αλλά και των βρεφών. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί «ανακριτικές» τακτικές για να μάθει ποιες εργαζόμενες εγκυμονούν.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, όπου μπροστά στην κερδοφορία της εταιρίας ο εργάτης αντιμετωπίζεται χωρίς αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη μητρότητα μετατρέπεται σε «έγκλημα».

Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές το ταξικό εργατικό κίνημα απαντά με ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης και της στήριξης μεταξύ των εργαζομένων. Με την αποκάλυψη και την καταγγελία των πρακτικών της συγκεκριμένης εταιρίας. Με την υπεράσπιση του δικαιώματος της μητρότητας σε κάθε εργαζόμενη.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, βρίσκεται στο πλευρό σας.

 

Η Γραμματεία Διεθνών

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...