Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Τον Παύλο δεν Ξεχνάμε – Το φασισμό πολεμάμε !

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα.

Δεν ξεχνάμε!

 Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όσους έχουν δεχτεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας.

 Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Στόχο έχει να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσει κάθε νέο και νέα που αγανακτεί με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων που έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας. Θεωρία της είναι ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ και τους φασίστες που ματοκύλισαν εκατομμύρια ανθρώπους. Καλλιεργεί το μίσος απέναντι στο λαϊκό κίνημα.  

 Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθρός του λαού!

  •       Γι’ αυτό έχουν καταθέσει 10άδες προτάσεις στη Βουλή ζητώντας φοροελαφρύνσεις και προνόμια για τους εφοπλιστές.
  •       Για αυτό επιτίθενται σε εργατικά σωματεία και αγωνιστές εργάτες όπως έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου. Στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εργάτες κάθονται προσοχή.
  •       Για αυτό φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ώστε προσφέρουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
  •       Γι’ αυτό χτυπάνε βασανισμένους και φτωχούς μετανάστες εργάτες και την ίδια ώρα στέκονται «σούζα» σε ξένους λεφτάδες, βιομήχανους, εφοπλιστές.      

 ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

 

Η πάλη και ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Οι φοιτητές μαζί με το λαό, μέσα από τους συλλόγους τους να απομονώσουν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Να μην έχουν τόπο να σταθούν!

 

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους το επόμενο διάστημα να πάρουν πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη του ρόλου και του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη. Τη μέρα εκείνη, στις εξετάσεις και τα μαθήματα να γράψουμε παντού συνθήματα ενάντια στο φασισμό και να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

 ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...