Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Συναγερμός σε όλους τους εστιακούς φοιτητές ! Κόβουν τη σίτιση και τη συντήρηση ! Πρωτοετείς φοιτητές πετάγονται έξω από τις εστίες !

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στις εστίες χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, συντήρηση και καθαριότητα, έχει στον αέρα δεκάδες εργαζόμενους, πετάει εκτός εστίας εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που για να σπουδάσουν έχουν ανάγκη από δωμάτιο.

Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η παράδοση των εστιών στις εργολαβίες οδηγούν στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο είναι παλιές και νέες κυβερνήσεις- η πολιτική της ΕΕ, που έχουν μαραζώσει τις εστίες, έχουν μετατρέψει τους φοιτητές σε πελάτες και έχουν δώσει άσυλο στις επιχειρήσεις στις σχολές.

Το κράτος χρωστάει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει 2,4 δις για τις αγορές των F16, 2% του ΑΕΠ στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, μοιράζει πλεονάσματα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εταίρους.Είναι το φαγητό και οι ανάγκες των φοιτητών τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί πολυτέλεια όπως όλες οι προηγούμενες.

Είναι οι μπίζνες των εργολάβων μέσα στις εστίες, οι οποίοι έχουν ξεκοκαλίσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια για υπηρεσίες υποβαθμισμένες και σήμερα που δεν βγάζουν τα ίδια κέρδη αφήνουν τις εστίες ξεκρέμαστες. Αποδεικνύεται ότι όσο οι ανάγκες μας θα καθορίζονται από τα κέρδη των εργολάβων δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να μπει στον αγώνα. Οι σύλλογοι οικοτρόφων φοιτητών και σπουδαστών να απαντήσουν μαχητικά στην επίθεση που δέχονται, απο κοινού πανελλαδικά συντονίσουν τον αγώνα τους.

Ο αγώνας των εστιακών φοιτητών να γίνει υπόθεση όλων των φοιτητών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι φοιτητές έχουν την ίδια αιτία και ένοχο με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές, καθηγητές, εξοπλισμό, συγγράμματα μέσα στις σχολές. Ο κοινός αγώνας όλων των φοιτητών μαζί με το λαό μπορεί να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που δημιουργούν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ, να ανοίξει δρόμο για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην διακοπεί ούτε για μία μέρα η σίτιση των εστιακών φοιτητών στο εστιατόριο της εστίας.

  • Να μην διακοπεί ούτε για μία μέρα η συντήρηση της εστίας.

  • Έξω οι εργολαβίες από τις εστίες και τις σχολές μας. Τα κέρδη τους δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας. Σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους.

  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας. Φοιτητική μέριμνα στην ευθύνη του κράτους. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

  • Πλήρης στελέχωση των τεχικών υπηρεσιών, με επαρκές μόνιμο και σταθερό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Πλήρης ανακαίνηση και επιδιόρθωση των δωματιών για τους νεοεισαχθέντες εστιακούς.

Καλούμε στην οργάνωση συνελεύσεων σε κάθε σύλλογο οικότροφων. Στην ενημέρωση όλων των φοιτητών στα αμφιθέατρα, κάθε σύλλογος να πάρει θέση στήριξης στον αγώνα των οικότροφων φοιτητών.

 ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

Σε κάθε τμήμα, σχολή να οργανωθεί μπαράζ κινητοποιήσεων στις διοικήσεις των εστιών και των σχολών.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΆ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΈΜΒΡΗ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...