Κοινό Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων για το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ, ΑΓΓΛΙΚΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΣΠΙΣ,ΣΥΣΔΙΕΚ.

Μετά από σύσκεψη νεολαιίστικων φορέων οι φοιτητικοί σύλλογοι ηλεκτρολόγων μηχανολόγων, γεωλογικού αγγλικού ΜΜΕ και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΥΣΠΙΣ, ΣΥΣΔΙΕΚ κατέληξαν από κοινού στα παρακάτω ψήφισμα.

Οι φοιτητές του συλλόγου μας στηρίζουμε τις αντιδράσεις φαντάρων από αρκετά στρατόπεδα της χώρας που μέσω επιστολών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την άσκηση “Noble Jump” που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή μας

Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη η αγανάκτηση που προκαλεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στη περιοχή και τη χώρα μας, με τη πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ούτε γη ούτε νερόστουςφονιάδεςτων λαών!

Το ΝΑΤΟ δεν είναι καλοδεχούμενο στη χώρα μας. Δολοφονεί λαούς, ηγείται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη ΣΥΡΙΑ και την Ουκρανία, συμβάλει στη διχοτόμηση της Κύπρου.  Η παρουσία του στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, έχει δώσει αέρα στο κράτος της Τουρκίας να κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 Με την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ μπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων που εκτυλίσσονται στη περιοχή. Συγκεντρώνονται δυνάμεις για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, όπου εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών για να εξασφαλίσουν τα συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, ενώ παράλληλα συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση στους εργαζόμενους και την νεολαία στο εσωτερικό. Δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση συνεχίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης των σπουδών μας!

Ο στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό διαγωνίζεται με τη ΝΔ στις συνελεύσεις των βιομηχάνων ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της επίθεσης, για αυτό μπλέκουν τη χώρα στα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και αλλού!

Δίνουν γη, νερό και λεφτά στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ για να υλοποιήσει τα εγκληματικά της σχέδια στην περιοχή μας! Όπως με τη Νατοική άσκηση «Nοble Jump» στη Ρουμανία που παραχώρησαν τη δυνατότητα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να περάσουν από ελληνικό έδαφος!

Δηλώνει σε όλους τους τόνους την πρόθεση της να παραχωρήσει στους φονιάδες των λαών κάθε διευκόλυνση για τα σχέδια τους! Διατηρεί όλες τις αμερικανονατοικές βάσεις ανοιχτές, τα στρατηγεία όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο Γ’Σώμα Στρατού.

Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

● Στηρίζουμε, συμμετέχουμε στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης που καλούν συνδικάτα και φορείςαπόόλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στις 24-25/6 στη  Θεσσαλονίκη! Διαδηλώνουμε μαζί με τα συνδικάτα και τουςφορείς από όλα τα Βαλκάνια το Σάββατο στις 24/6 στη 1 μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους προς το Νατοϊκό Στρατηγείο.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω απότο Νατοϊκό στρατηγείο για:

−Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.  Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων−Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας να ακυρωθούν τα Μνημόνια Συνεργασίας των Ιδρυμάτων με αυτούς που βομβαρδίζουν και δολοφονούν λαούς σε όλο τον κόσμο

−Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια

−Καμία αλλαγή συνόρων

−Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλωνε ελευθεριών

−Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών . Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας

−Παλεύουμε ενάντια στον εθνικισμό το ρατσισμό το σωβινισμό

−Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στους μετανάστες αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...