Κοινό Κάλεσμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, Σωματείο Εργαζομένων σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής για συμμετοχή στην κινητοποίηση την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συλλόγων των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη,στη 1.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Προσυγκέντρωση των δυνάμεων μας στη 1 στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Νεραντζιώτισσα».

 

Διαδηλώνουμε ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δημόσιων ειδικών σχολείων, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, τον απαράδεκτο αντιεπιστημονικό θεσμό των αναπληρωτών εργαζόμενων που πάνω που γνωρίζουν τους μαθητές τους ξαναφεύγουν, τις μεταφορές που δίνονται σε ιδιώτες, την έλλειψη υλοκοτεχνικού εξοπλισμού και κατάλληλων χώρων, την έλλειψη αναλυτικών επιστημονικών προγραμμάτων. Ενάντια σε όλη αυτή την κατάσταση που στέλνει τα παιδιά στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα γιατί το πρωί «δεν γίνεται δουλειά» παρά μόνο «παρκάρισμα» παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων που προφανώς δεν επαρκούν…

 Διαδηλώνουμε για να έχουν το δικό τους σχολειό τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 Διαδηλώνουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που παραδίδουν την εκπαίδευση των παιδιών στους ιδιώτες και αναγκάζουν τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες των παιδιών τους.

 Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση ίδρυση όλων των αναγκαίων κρατικών δομών με δωρεάν υπηρεσίες στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, στην εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.

 

  • Μόνιμος διορισμός των απαραίτητων εκπαιδευτικών και συνοδών για την παράλληλη στήριξη στα σχολεία. Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι υποχρέωση του κράτους!

 

  • Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να το στηρίξει.

 

  • Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμΕΑ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά χωρίς καμία περικοπή. Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑμΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.

 

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής.

 

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής & Νήσων.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.).

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...