Κοινή σύσκεψη ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ για απάντηση στο νέο μνημόνιο

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΜΕ σύσκεψη ανάμεσα στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, με θέμα τον κοινό βηματισμό απέναντι στην υπογραφή της επερχομένης αντιλαϊκής συμφωνίας, του νέου μνημονίου. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός ώστε να συζητηθεί σε κάθε ΔΣ συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και της φτωχής αγροτιάς, στους φοιτητικούς-σπουδαστικούς και γυναικείους συλλόγους, το κάλεσμα για άμεση αγωνιστική απάντηση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να βρεθούμε όλοι στους χώρους δουλειάς των εργαζομένων, στα καταστήματα με τους αυτοαπασχολούμενους, στα χωριά και στα χωράφια με τους αγρότες, στα πανεπιστήμια και τις σχολές, και στις εργατογειτονιές και να συζητήσουμε με τις γυναίκες. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε μόνος του και δεν υπάρχουν σωτήρες που δίνουν λύση στα προβλήματα. Αποφασίστηκαν κοινές παρουσίες της συμμαχίας στους χώρους στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στους αγρότες, στα πανεπιστήμια. Στις λαϊκές γειτονιές.

Ακόμη να στηριχτούν όλες οι πρωτοβουλίες των φορέων για να είναι μαζικές, μαχητικές, όπως η μέρα αγωνιστικής δράσης της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη με αιχμέςτο φορολογικό-χρέη.

Και όλα αυτά να βοηθούν στη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις στις 11 ΙΟΥΝΗ στο φόντο για προετοιμασία απεργιακής απάντησης.

Να δυναμώνει η συμμαχία. Μια συμμαχία που στόχος της είναι να πατάει γερά στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στους τόπους μόρφωσης και κατοικίας, στις πόλεις στα χώριά. Για να δώσουμε άμεση απάντηση στο νέο μνημόνιο που το λογαριασμό θα τον πληρώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική. Για την ανατροπή της εξουσίας των επιχειρηματικών ομίλων .

 

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...