Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας – Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας της Τετάρτη 15 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία και το Κλαδικό Συνδικάτο Αττικής καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 11π.μ., στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 για να καταγγείλουμε την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου», τη συναίνεση που ζητάνε ώστε να μην προχωρήσουν άμεσα, με νόμο στην επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για διαπραγματεύσεις.

Καλούνε τις εργοδοτικές οργανώσεις που απαίτηση τους ήταν η κατάργηση των ΣΣΕ, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση, που για 5 χρόνια αρνούνται την υπογραφή των ΚΣΣΕ, για να αποφασίσουν για το εάν και πότε και με ποια ανταλλάγματα, που θα πληρώσουμε από την άλλη τσέπη πάλι εμείς, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού που καταργήθηκε με ΠΥΣ το 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη πείρα από «κοινωνικούς διαλόγους», πληρώσαμε ακριβά τη συμμετοχή και τις υπογραφές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που οδήγησαν σε απώλεια δικαιωμάτων, στην καλλιέργεια την αναμονής και της «κοινωνικής συναίνεσης», αφόπλισαν ιδεολογικά και οργανωτικά το εργατικό κίνημα ώστε να βρεθεί απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει την άγρια επίθεση των «εταίρων» την περίοδο της κρίσης.

Στην ταξική συνεργασία προσβλέπουν και τώρα για να μην διεκδικήσουμε οι εργαζόμενοι την κάλυψη όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων, την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Καμία αναμονή – καμία ανοχή στην ταξική συνεργασία και την υποταγή που επιδιώκουν και πάλι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης των κερδών τους, στην πολιτική προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που συνεχίζει και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στόχος τους είναι η ενσωμάτωση των εργαζομένων, του εργατικού κινήματος σε αυτή τη πολιτική, ο συμβιβασμός με τα ψίχουλα, με το αντεργατικό πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν, η στήριξη στην όποια ανάκαμψη τους στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Αυτά που με περίσσιο θράσος ονομάζουν ως «εθνικό στόχο» και «πατριωτικό καθήκον» όπως βάπτιζε πάντα τα συμφέροντα της η μεγαλοεργοδοσία.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά ΤΩΡΑ του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

  • Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση για διαπραγματεύσεις τις συμβάσεις του 2009.

  • Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές.

  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

 

 

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...