Κοινή Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και Συνδικάτου Οικοδόμων για τις πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στις

Οι τελευταίες πλημμύρες στο νομό μας , αλλά και σ’ άλλους νομούς, ήρθαν να προστεθούν στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα με τις πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που συνεχώς μειώνουν το εισόδημά τους. Τα αποτελέσματα αυτών των πλημμυρών ήταν καταστροφικά για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές .

Καλούμε άμεσα τους φορείς ( Δήμους, Π.Ε. Αιτωλ/νίας ) να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες.

Οι πλημμύρες έφεραν στην επικαιρότητα, για μια ακόμα φορά, τις θέσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα όπως και για έργα αντισεισμικής προστασίας μιας και η χώρα μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής.

Καλούμε άμεσα την πολιτεία να πάρει μέτρα και να βγάλει όσα κονδύλια χρειάζονται για να γίνουν έργα υποδομής που θα περιορίζουν τις καταστροφές από τέτοια φαινόμενα , τόσο στο νομό μας όσο και σ’ όλη τη χώρα. Για να μη φτάσουμε, πέρα από τις καταστροφές, να θρηνήσουμε και άλλα θύματα , μιας και στο παρελθόν υπήρξαν πολλά.

Παράλληλα, θα μπορέσει να ανακάμψει ο κλάδος των κατασκευών και να βρουν δουλειά οι συνάδελφοί μας που στα χρόνια της κρίσης τους γονάτισε η ανεργία ( ξεπέρασε το 85% στον κλάδο).

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες.

Το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...