Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Διεκδικούμε κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους στις “εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών”

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις “εισπρακτικές” εταιρείες η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε να δουλέψουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες όσον αφορά το ωράριο, τις υπερωρίες, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις και τα μειωμένα δικαιώματα. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρείες είμαστε με μισθούς των 500 ευρώ και με ατομικές συμβάσεις, ενώ μέσα στην ίδια εταιρεία υπάρχουν διαφορετικές σχέσεις εργασίας και διαχωρισμοί (συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, αορίστου, συμβάσεις έργου, παλιοί και νέοι εργαζόμενοι κλπ). Γι’ αυτό γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για όλους αυτούς τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα.

 Οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Δεν έχουμε καμιά δουλεία να ανησυχούμε για τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργοδοτών μας, ο οποίος ξεπερνιέται από τους ίδιους όταν πρόκειται να τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει εργοδότης του κλάδου που να μην έχει εφαρμόσει τους αντεργατικούς νόμους όλων των Κυβερνήσεων (586€ κατώτατος μισθός, μειώσεις μισθών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ευέλικτες μορφές απασχόλησης κοκ).

 Με βάση όλα αυτά, το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου σε κοινή συνεδρίαση με τα επιχειρησιακά σωματεία των εταιρειών διαμόρφωσε σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης που επικυρώθηκε και από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου, το οποίο προβλέπει τους εξής βασικούς άξονες:

  •  Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας, επιδομάτων γάμου – τέκνων – ΑΕΙ-ΤΕΙ – ανθυγιεινό (ακουστικό-οθόνη) για όλους τους εργαζόμενους. Ειδικές διατάξεις για τη προστασία της μητρότητας.

  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στη ΣΣΕ ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρόσληψης. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.

  • Διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτά ανά δύο ώρες.

 Το κλαδικό σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να μπουν στη μάχη, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση ΣΣΕ, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα αιτήματά τους και τις μορφές αγώνα.

 Να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Σωματείου μας που έχει ζητήσει συνάντηση για όλα αυτά τα θέματα με τον ΕΣΕΔΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης απαιτήσεων) στις 27 Μαρτίου – Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τον χώρο συνάντησης.

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας: Πρόσκληση Συμμετοχής στην Έκθεση “Αλληλεγγύη στα παιδιά του Πολέμου και της Προσφυγιάς”

H Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας με την υποστήριξη του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου διοργανώνει για δεύτερη...

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας: 17 Μάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, μετά από αίτημα του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, σωματείων...

Εργατικό Κέντρο Ν. Φωκίδας: Για το θανατηφόρο ατύχημα

Σήμερα σε οικοδομή στον Πάνορμο συνέβη εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή...