Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΤΟΞΟΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, έχουν προβεί σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων και μέτρων Υγείας & Ασφάλειας. Πέρα από τις μαζικές καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Επιθεωρήσεις Υγείας & Ασφάλειας, χθες 1/11 και σήμερα 2/11, οι εργαζόμενοι απείχαν από την εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην προκαθορισμένη συνάντηση του Σωματείου-εργαζομένων με την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Τρίτη 31/10, η εργοδοσία προκλητικά απουσίαζε, κάτι που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κεντρικό εργοτάξιο του ΤΟΞΟΤΗ στον Βοτανικό, όπου παρευρισκόταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Η αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζόμενων, υποχρέωσε την εργοδοσία, να σπεύσει στο εργοτάξιο, και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Σωματείου, έθεσαν για πολλοστή φορά τα αιτήματά τους, και απαίτησαν την επίλυση των προβλημάτων. Μέσω της πίεσης εργαζόμενων και Σωματείου, ύστερα από διαπραγματεύσεις, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει άμεσα μέρος των δεδουλευμένων.

Ύποπτη θεωρείται η παρουσία «φουσκωτών» στην είσοδο του εργοταξίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι οποίοι αυτοαποκαλούταν «υπηρεσίες security». Καταδικάζουμε την τρομοκρατία ενάντια στους εργάτες, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Είτε αυτή ασκείται με παρακρατικά μέσα, είτε με την αξιοποίηση του νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου που παρέχει το κράτος στους εργοδότες.

Οι νέοι νόμοι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το δικαίωμα στην απεργία, το συνδικαλισμό, και τα εργασιακά δικαιώματα ανοίγουν το δρόμο στην εργοδοσία για ακόμα μεγαλύτερη άσκηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού στους χώρους δουλειάς και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας συνυπογράφει το κάλεσμα εννέα εργατικών Ομοσπονδιών σε αγωνιστική συμπόρευση ενάντια στα σχέδια επίθεσης στην απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί απάντηση και με Γενική Απεργία. Γι’ αυτό καλούμε, όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια ακόμη σημαντική στιγμή στις πολύχρονες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΤΟΞΟΤΗ, ένα ακόμη βήμα στη συνειδητοποίηση της ταξικής τους θέσης και δύναμης.

Χάρη σε αυτές τις κινητοποιήσεις, η κατάσταση για τους εργαζόμενους έχει αισθητά βελτιωθεί. Όμως ο μόνος δρόμος είναι να συνεχίσουν να παλεύουν ενωμένοι και οργανωμένοι. Μόνο έτσι θα πετύχουν το καλύτερο δυνατό για τις ζωές τους και τις οικογένειές τους.

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...