Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Αλληλεγγύη στους Συναδέλφους του Σωματείου Εργαζομένων Φυσικού Αερίου – ΔΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ και τους στηρίζει στη στάση εργασίας που εξαγγείλανε για την Τετάρτη 29 Νοέμβρη.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει το κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους, λέει ότι με την ανάπτυξη θα έρθουν καλύτερες μέρες, κρύβοντας ότι η ανάπτυξη θα αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη, εννοούν την ανάπτυξη της κερδοφορίας των εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων.

Η «απελευθέρωση» των αγορών του Φυσικού Αερίου, μόνο δεινά θα φέρει για τους εργαζόμενους. Η πείρα από τον κλάδο της ενέργειας είναι μεγάλη. Όπου προχώρησε το άνοιγμα των αγορών, συνοδεύτηκε με επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στον κλάδο μας εντείνεται ο θεσμός της εργολαβίας, η εκ περιτροπής εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι απλήρωτες υπερωρίες, υπάρχουν συνάδελφοι που αμείβονται με 420 € το μήνα. Τα εργατικά ατυχήματα, έχουν γίνει καθημερινότητα ως αποτέλεσμα της πίεσης και των συνεχόμενων υπερωριών.

Συνάδελφοι, το 2018 θα είναι χρονιά που θα ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους. Μια ματιά στον κρατικό προϋπολογισμό δείχνει τι ετοιμάζουν για εμάς. Ακόμα, μπαίνει σε τελική ευθεία η περαιτέρω αποκρατικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, με σκοπό να επενδύσει το κεφάλαιο σε κερδοφόρους κλάδους. Η αποκρατικοποίηση και η πλήρης παράδοση του στρατηγικού τομέα της ενέργειας σε ιδιώτες, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για εργαζόμενους και καταναλωτές. Μέσα στο 2018, θα πουληθεί ότι απομένει από το Φυσικό Αέριο, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ. Οι αλλαγές διοικήσεων, διορισμένων από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, χρειάζονται διοικήσεις πιο ικανές και πιο αποφασισμένες για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και ότι τις συνοδεύει.

Καμία αναμονή, καμία υποταγή! Μόνο με το δυνάμωμα του συνδικάτου, τη συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ, αλλά να δώσουν και συνέχεια στον αγώνα τους, με τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, με κύριο αίτημα την άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής ΣΣΕ με κατώτερο μισθό 751 € ως βάση για όλους.

Να δώσουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου, απαιτώντας σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, τήρηση και εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...