Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας : Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους στην φορτοεκφόρτωση στο Λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους και το Σωματείο τους ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. – «Ένωση Εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά», που απεργούν για δεύτερη μέρα, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με την COSCO και τους εργολάβους της.

Και οι εργαζόμενοι στον πολυδιαφημισμένο κλάδο της Ενέργειας, έχουν παρόμοια προβλήματα. Στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο η πλειοψηφία τους είναι ενοικιαζόμενοι μέσω εργολάβου, βγαίνουν σε υποχρεωτικές άδειες για να μη θεμελιώνουν δικαιώματα, ενώ δεν υπάγονται σε ΣΣΕ. Στα εναέρια δίκτυα της ΔΕΗ, παραμένουν απλήρωτοι και δουλεύουν χωρίς μέτρα ασφάλειας, χωρίς ΜΑΠ. Στη ΔΕΗ επεκτείνονται οι 8μηνίτες. Ενώ παράλληλα, συνάδελφοι υποφέρουν από μυοσκελετικές παθήσεις, καρδιοπάθειες και καρκίνο, που δεν αναγνωρίζονται ως επαγγελματικές ασθένειες, αλλά ως κοινή νόσος. Κοινός παρονομαστής παντού είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, λιγότεροι εργαζόμενοι κάνουν περισσότερη δουλειά, ενώ όταν πρόκειται για προθεσμίες η κατάσταση γίνεται εξοντωτική, τα 12ωρα καθημερινότητα.

Ο αγώνας σας για την υπογραφή ΣΣΕ, την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για να έχουν όλοι εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, αλλά και για το πλέον σημαντικό αίτημα, αυτό της ασφάλειας στην εργασία, είναι δίκαιος και θα φέρει αποτέλεσμα!

Σήμερα, που η εργοδοσία, με μπροστάρη την κυβέρνηση και τις πλάτες πρόθυμων συνδικαλιστικών ηγεσιών, χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στο λιμάνι, είναι παρακαταθήκη, μας εμπνέει όλους μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...