ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “UP-PRESS”!

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους της “UP-PRESS” (επιχείρηση στον κλάδο του Τύπου) και καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 28 Ιούλη το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζόμενων, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο του συνδικάτου Τύπου Χάρτου Αττικής. Η νέα εταιρεία που εξαγόρασε το τμήμα της παραγωγής « θα προσλάβει όποιους εργαζόμενους θέλει και χρειάζεται», όπως δήλωσε, και μέσα σ’ αυτούς δε θα περιλαμβάνεται ο πρόεδρος του συνδικάτου.

Προκαλεί οργή και αγανάκτηση η κίνηση αυτή, εργαζόμενοι να απολύονται κατακαλόκαιρο από την εταιρεία. Αντί οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν μαθαίνουν ότι απολύονται!!!

Αποδεικνύεται, πως όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα ο αντεργατικός συνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη, είναι κομμένοι και ραμμένοι έτσι ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες, να απαλλάσσονται από τους συνεπείς αγωνιστές συνδικαλιστές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων, για να εντείνουν την επίθεση σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Αποδεικνύεται ότι η «ανάπτυξή τους», που φέρνει «νέες επενδύσεις, νέες ευκαιρίες», είναι ανάπτυξη για τους εργοδότες. Για τους εργάτες αυτή η ανάπτυξη φέρνει απολύσεις, εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα που ολοένα και πληθαίνουν.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι κυβερνήσεις και εργοδοσία, αν νομίζουν πως θα μας τρομοκρατήσουν και θα απαλλαγούν από τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές συνδικαλιστές έτσι εύκολα.

Απαιτούμε απ’ την εργοδοσία, να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να πάρει πίσω τις απολύσεις. Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταδικάζει τις απολύσεις και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους. Θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε με τις δυνάμεις μας σε όποια αγωνιστική απόφαση πάρει το συνδικάτο Τύπου Χάρτου σε αυτή την κατεύθυνση.

Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει, η αλληλεγγύη των εργατών θα τη σπάσει!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...