Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε εταιρείες του κλάδου των τροφίμων για μειώσεις μισθών και μη καταβολή δεδουλευμένων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων πραγματοποιούμε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 διεκδικώντας καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και ανάκληση απολύσεων. Η απόφαση είναι και απάντηση στα όσα πρότεινε η Διοίκηση της εταιρίας στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 5/02/15.

 

Τη συνάντηση ζήτησε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας προκειμένου να βρεθεί λύση.
Η Διοίκηση της εταιρίας έκανε 2 προτάσεις που θεωρούμε ότι αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για τους εργαζόμενους των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών αλλά για κάθε άνθρωπο του μόχθου. Η πρώτη πρόταση ήταν να καταβληθούν 12 από τους 14 μισθούς μέσα στο 2015 και η δεύτερη πρόταση ήταν να δεχτούμε μειώσεις για να καταβληθεί κάτι παραπάνω!!! Δηλαδή, τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει μειώσεις πριν 3 χρόνια και σήμερα οι οφειλές σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τους 12 μισθούς, την ίδια στιγμή η Διοίκηση της εταιρίας πρότεινε να μας βάλει μέσα άλλους 2 μήνες μέσα στο 2015 ή να δεχτούμε μειώσεις για να πάρουμε κάτι παραπάνω!!! Επίσης πρόκληση προκαλεί το ότι στη συνάντηση η Διοίκηση της εταιρίας προσπάθησε να χρεώσει ευθύνη στους εργαζόμενους αν καταστραφεί μέρος της παραγωγής από τις κινητοποιήσεις. Δηλαδή επί της ουσίας αξίωσε όχι απλά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και την ίδια στιγμή να μην μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας αλλά να μην μιλάμε κιόλας!!!

 

Μετά τα παραπάνω η προκήρυξη κινητοποιήσεων με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων ήταν η φυσιολογική εξέλιξη. Μετά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει νέα Συνέλευση για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Καλούμε όλο το λαό να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...