Κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ στις 31 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411www.eskamea.gr[email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181 ΚΑΙ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ, ΑΘΗΝΑ

 

Οι μηχανές των σφαγείων των ΚΕΠΑ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες κανένας φόβος μπροστά στις επιτροπές! Δε μας κάνουν χάρη! Δε ζητάμε ελεημοσύνη! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Καταγγείλτε τις βάναυσες περικοπές, δώστε τη μάχη μαζί με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. για την ανάκληση άδικων αποφάσεων! Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με τον αγωνιστικό, ριζοσπαστικό πόλο στο χώρο των αναπήρων, με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες σε θέση μάχης!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ ετοιμάζει νέο γύρο χτυπήματος στην κοινωνική ασφάλιση με μείωση συντάξεων, κατάργηση επικουρικών συντάξεων, αύξηση χρόνων συνταξιοδότησης και εισφορών, μείωσης εργοδοτικών εισφορών και χτυπήματος των συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Τα ΚΕΠΑ με λεπίδι τον ΚΕΒΑ κατακρεουργούν κυριολεκτικά τα δικαιώματα μας.

Τραγικά προβλήματα από αυτή τη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και ιδιαιτέρα οι καρκινοπαθείς. Που πέρα από την τεράστια αναμονή για την εξέταση τους από τις επιτροπές, έρχονται αντιμέτωποι και με τις αποφάσεις που τους δίνουν ποσοστά από 30 έως 50%. Μεταστατικοί καρκίνοι εξαφανίζονται και χωρίς κανένα επιστημονικό δεδομένο θεωρείτε ότι υπάρχει ίαση στα τρία και πέντε χρόνια, ενώ οι επιπτώσεις από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες δεν συνυπολογίζονται καθόλου. Κόβονται συντάξεις από καρκινοπαθείς στα 55 και 60 χρόνια, λες και ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έχει χάσει την δουλειά του λόγο της πολύχρονης μάχης με το καρκίνο μπορεί να ξανά βρει δουλειά. Λες και ο μικρομαγαζάτορας που αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του στα 60 χρόνια μπορεί να το ανοίξει ξανά.

Ετοιμάζουν χειρότερα!!!

Στην κατεύθυνση να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των αναπήρων που παίρνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη έρχονται τώρα με μια σειρά αποφάσεις τους να βάλουν νέο όριο το 80% και άνω. Να είναι καθαρό, δε θα σταματήσουν εδώ, με πρόσχημα τους αναπήρους μαϊμού που οι ίδιοι δημιούργησαν για τις εκλογικές και όχι μονό ανάγκες τους, έρχονται να χτυπήσουν τα δικαιώματα των πραγματικά αναπήρων. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα στόχος τους είναι να σταματήσουν να  παίρνουν σύνταξη και επίδομα οι μισοί από αυτούς που παίρνουν σήμερα και τα επιδόματα να μειωθούν στο μισό, το πολύ στα 200 με 250€ τον μήνα, σε άμεση διασύνδεση με το λεγόμενο κατώτερο εγγυημένο εισόδημα.

Καλούμε τους γιατρούς, μέλη των επιτροπών, να αρνηθούν να χρησιμοποιούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη σφαγή των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. Να αντιταχθούν οργανωμένα σ’ αυτά τα σχέδια και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία στην αποκάλυψή τους. Να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και η οικογένεια τους.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες  σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Ούτε ένα 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
  • Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΒΑ

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...