Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ από Γραμματεία Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτια Καζαντζάκη», οι Λαϊκές Επιτροπές Νοτίων Συνοικιών, Ανατολικών Συνοικιών, Μαλεβιζίου και οι ομάδες γυναικών της ΟΓΕ στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι ασθενείς. Την κινητοποίηση στήριξε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, πραγματοποιώντας παράλληλα και 2ωρη στάση εργασίας.

 Τα δυο νοσοκομεία στενάζουν από έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών. Ενδεικτικά στο ΠΑΓΝΗ λείπουν 500 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα η αναμονή των ασφαλισμένων που μπαίνουν στις λίστες να κρατάει για μήνες και οι ουρές για ένα νούμερο να ξεκινάνε από τις 5 το πρωί!

Μέχρι σήμερα από την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων:

  • Μειώθηκαν κατά 150 τα νοσοκομειακά κρεβάτια στα 2 νοσοκομεία.

  • 60 κρεβάτια δόθηκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες, οργανικές θέσεις καταργήθηκαν.

  • Ολόκληρος νομός έμεινε με 1200 κρεβάτια για να καλύψει 200.000 κατοίκους όταν παλιότερα προβλέπονταν 1350.

 

Οι Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία, οι επιτροπές ανέργων, μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία κάλεσαν εργαζόμενους και ασθενείς σε συσπείρωση και αγώνα, για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στα ζητήματα της Υγείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην δημόσια – δωρεάν υγεία και στην πρόνοια, για να παρθούν άμεσα μέτρα από τη κυβέρνηση για τη τραγική κατάσταση στα δυο Νοσοκομεία του Ν. Ηρακλείου.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, τον κάλεσαν να πάρει θέση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ενώ κατέθεσαν και υπόμνημα διεκδικώντας:

  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να εξασφαλιστούν οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια.

  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν τα Κέντρα υγείας στην ύπαιθρο οι μονάδες του ΠΕΔΥ.

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους.

 

1/4/2015

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...