Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Zorbas Village

Δημοσιεύτηκε στις

 

Κινητοποίηση πραγματοποίησε η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στο ξενοδοχείο Zorbas Village του ομίλου «VitaHotels» για την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, που ξεπερνούν τους 2 μήνες. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, κάτι που δε φαίνεται να απασχολεί την εταιρία, η οποία κοροϊδεύει κατάμουτρα τους εργαζόμενους, αφού αναβάλλει από βδομάδα σε βδομάδα την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου.

 Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αντιμετώπισαν την προκλητική στάση του γενικού διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι η εταιρία δεν έχει χρήματα για να εξοφλήσει τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που το ξενοδοχείο είναι γεμάτο!!! Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη.

 Αυτή είναι η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία της χώρας», η «ατμομηχανή της ανάπτυξης» για την οποία πρέπει «να βάλουμε όλοι πλάτη», όπως λένε. Αυτή τη λογική υπερασπίζεται και ο κ. Βαμιεδάκης, ιδιοκτήτης της VitaHotels, ο οποίος μάλιστα ως εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης προωθεί την «ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος». «Ανταγωνιστικότητα» και «ανάπτυξη» για τους ξενοδόχους σαν τον κ. Βαμιεδάκη σημαίνει απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, σημαίνει απολύσεις από το Σεπτέμβρη πριν καν συμπληρωθούν τα απαραίτητα ένσημα, ακόμα και για αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα κάνει νέες επενδύσεις (ArinaSand).

 Η απλήρωτη εργασία είναι το «κερασάκι στην τούρτα» σε μια σεζόν που οι ξενοδόχοι τρίβουν τα χέρια τους αφού τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και οδεύουν για νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετρούν απώλειες και χαμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 40% με καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, εντατικοποίηση, ωράρια – λάστιχο, εργατικά ατυχήματα.

 ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Καλούμε τους συναδέλφους στη VitaHotels και σε κάθε ξενοδοχείο να παλέψουν οργανωμένα με επιτροπές αγώνα για την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μπει φρένο στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, στο καθεστώς γαλέρας. Να μην εφησυχάσουν, μπροστά στις δεσμεύσεις της εργοδοσίας, να δείξουν ετοιμότητα αφού έχουν ξανακούσει πολλές φορές το ίδιο παραμύθι.

 Εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία,

 ΩΣ ΕΔΩ! Κανένας δε μας κάνει χάρη, εμείς δουλεύουμε κι ότι παράγεται βγαίνει από τον δικό μας ιδρώτα. Δεν μπορεί να ικανοποιούμαστε με ψίχουλα, να δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Να δυναμώσουμε τον ενιαίο αγώνα για να μπει ένα φρένο στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.

 Οργανωθείτε στον τόπο δουλειάς, συσπειρωθείτε! Ελάτε σε επαφή με το ΠΑΜΕ ώστε απο κοινού να παλέψουμε να γίνει το σωματείο οργανωτής της πάλης μας: Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια απο ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια και με τις πλάτες της εργοδοτικής πλειοψηφείας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Για να διεκδικήσουμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

19/9/2016

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...