Κινητοποίηση Αλληλεγγύης Με Τους Εργαζόμενους της MEDLOG-MSC Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα, Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των ταξικών ναυτεργατικών Σωματείων, πραγματοποίησαν κινητοποίηση αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της MEDLOG-MSC στην Τουρκία.

Η αντιπροσωπεία των συνδικάτων πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της πολυεθνικής Mediterranean Shipping Company (θυγατρική της οποίας είναι η MEDLOG-MSC) στον Πειραιά καταγγέλλοντας τις απολύσεις και την επίθεση ενάντια στη Συνδικαλιστική Δράση που πραγματοποιεί η εταιρία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα η εταιρία MEDLOG-MSC έχει κάνει 130 απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, για να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζομένων στο ταξικό Συνδικάτο Nakliyat-Is(μέλος της ΠΣΟ), ενώ για να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου, ζητά την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου που έχει εφαρμοστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα συνδικάτα έκαναν παρέμβαση στην εργοδοσία και κατήγγειλαν τις πρακτικές της πολυεθνικής ενώ ενημέρωσαν και τους εργαζόμενους για την κατάσταση των συναδέλφων τους στην Τουρκία. Στο τέλος της κινητοποίησης ύψωσαν πανό στην είσοδο της εταιρίας και σημαίες της ΠΣΟ, εκφράζοντας την Αλληλεγγύη τους με τον αγώνα των Τούρκων συναδέλφων.

Φωτογραφίες εδώ: https://plus.google.com/+PamehellasGr/photos

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...