Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου για το εργατικό ατύχημα στην εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις

         

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας  καταγγέλλει την εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.  ως αποκλειστικά υπεύθυνη  για τον ακρωτηριασμό του αντίχειρα  συναδέλφισσας, που έγινε χθες το μεσημέρι 28-6-2017 στο Εργοστάσιο στο Κρυονέρι, στο τμήμα συναρμολόγησης , αποτέλεσμα  ακόμα μιας  θυσίας εργαζόμενου στον βωμό του κέρδους  .

Σε άμεση τηλεφωνική   παρέμβαση του Συνδικάτου μας προς την Εταιρεία  , μόλις ενημερωθήκαμε  για το ατύχημα  και   αγωνιώντας  να μάθουμε αν τελικά μπόρεσε με χειρουργική επέμβαση να σωθεί ο αντίχειρας της εργαζόμενης συναδέφλισσας μας , η Εταιρεία αρνήθηκε να μας πει το παραμικρό, αρνούμενη  κάθε συζήτηση που την αφορά  !! Μας απάντησαν ότι δεν  δίνουν  πληροφορίες σε κανέναν  για οτιδήποτε  συμβαίνει εντός της Εταιρείας.!! και επίσης ότι  δεν γνώριζαν  να έγινε κανένα ατύχημα. !! 

Παρά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με το αρμόδιο  ΚΕΠΕΚ Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου  και μάλιστα  δύο φορές  , δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί το ατύχημα , απλά μας απάντησαν  ότι  δεν γνωρίζουν  να μας πουν αν δηλώθηκε το ατύχημα και πότε θα παρέμβουν για να γίνει έλεγχος των συνθηκών ώστε  να υπάρξει αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων , με την αιτιολογία ότι  περιμένουν  να έρθει η Προϊσταμένη , να δει αν  έχει υπάρξει δήλωση ατυχήματος !! 

          Σας καλούμε  να παρέμβετε  άμεσα  και να ελεγχθεί  η  Εταιρεία  , με την    παρουσία  εκπροσώπων του Συνδικάτου μας ,   για το συγκεκριμένο   σοβαρότατο ατύχημα   , και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι , που δεν λογαριάζουν ζωές στο κυνήγι του κέρδους. 

Στην συγκεκριμένη Εταιρεία είχαμε  πρόσφατα και άλλο ατύχημα , και εδώ πρέπει να τονίσουμε πως γενικότερα απαγορεύεται η είσοδος  του Συνδικάτου μας στον χώρο εργασίας . Αρκετές φορές εγγράφως και προφορικά  έχουμε ζητήσει να μας επιτρέπεται η είσοδος  σε ώρες  διαλείμματος ώστε να επικοινωνούμε  με τους  εργαζόμενους και συνεχώς η Εταιρεία μας το αρνείται .

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας θα εντείνει την δράση του και καλεί και τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην γνωστή τρομοκρατία , που ασκούν όλοι οι εργοδότες , προκειμένου να μη χάσουν την δουλειά τους και να υπερασπίσουν αγωνιστικά την σωματική τους ακεραιότητα, την ΖΩΗ ΤΟΥΣ  . 

Απαιτούμε να γίνει έλεγχος σε όλο το εργοστάσιο σε κάθε μηχανή , αν υπάρχουν και λειτουργούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας , αν οι μηχανές  λειτουργούν με βάση όλα τα στάνταρ ασφαλείας. Να σταματήσει η  απαγόρευση εισόδου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας στο χώρο. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο   ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...