Καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ για τον βρώμικο και προπαγανδιστικό ρόλο της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Κεφάλαιο – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, έχουν στο στόχαστρο τους την συντριβή των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Τον βρώμικο και προπαγανδιστικό ρόλο για την υλοποίηση των σχεδιασμών τους έχει αναλάβει η εφημερίδα «Αυγή», σε δημοσίευμα της στις 28 Ιούνη επικαλείται το «εθνικό συμφέρον», γνωρίζοντας ότιδεν είναι κοινό συμφέρον για κεφάλαιο και εργάτες, για να επιτεθεί στους αγώνες των εργαζομένων και στο δικαίωμα της απεργίας, μετατρέποντας το σε ιδιώνυμο αδίκημα, θυμίζοντας τις «μαύρες» εποχές από το 1929 (κυβέρνηση Ε.Βενιζέλου) για το εργατικό – λαϊκό κίνημα της χώρας.

Όταν αυτά γράφει η «Αυγή» που τιτλοφορείται ως εφημερίδα της αριστεράς, τότε πράγματι η δεξιά και ακροδεξιά να παρακολουθεί αμήχανα και η αντιπαράθεση γίνεται για να υψώνουν τους τόνους, να συγκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική, που εκπορεύεται από τα ίδια κέντρα και υπηρετεί τις ίδιες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.

Οι ναυτεργάτες και συνολικά οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, κλάδος στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας που αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο εμπορευμάτων, με βάση το δημοσίευμα για το «εθνικό συμφέρον» δεν θα πρέπει να αγωνίζονται και να απεργούν.

Αντίθετα να υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου, να εργάζονται χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούσε ο κ.Τσίπρας όταν δήλωσε «το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος», να μετατραπούν τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες, σε σύγχρονες γαλέρες με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα.

Πολλοί έχουν επιχειρήσει να καταργήσουν την πάλη των τάξεων και ότι κεφάλαιο και εργάτες είναι κοινωνικοί εταίροι, αυτό που συντελείται και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης είναι το κεφάλαιο να αυγαταίνει τα κέρδη του και οι εργάτες την φτώχια τους, να τους μετατρέπουν σε κρέας στα ιμπεριαλιστικά κανόνια τους.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ

ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους με οργανωμένους αγώνες να αναπτύξουμε την ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να δώσουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του με πολύμορφες και απεργιακές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση και διεκδίκηση των αιτημάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Μακραίνει η λίστα των εργατικών “ατυχημάτων” στα εργασιακά κάτεργα

 Άλλος ένας συνάδελφός μας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από “ατύχημα”...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Συνάδελφοι συναδέλφισσες. Κάτω από την πίεση του συνδικάτου, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο...