Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για καταστολή και σύλληψη απεργών

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε την προκλητική και κλιμακούμενη κατασταλτική εκστρατεία της επιχείρησης «Market In» στους εργαζόμενους του πρώην Καρυπίδη (έχει εξαγοραστεί από τα Marketin), και σε εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη στα Γιάννενα των οποίων το έγκλημα είναι ότι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα στη δουλειά.

 Στις 26 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του ΕΚΙ και άλλα δύο συνδικαλιστικά στελέχη. Την περασμένη Κυριακή 26 Νοέμβρη η αστυνομία συνέλαβε δύο εργαζόμενους μέσα στα σπίτια τους μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Οι μηνύσεις έγιναν μετά από λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης που οργανώθηκε έξω από το κατάστημα. Μια ακόμη δράστηριότητα που έγινε σαν συνέχεια πολλών κινητοποιήσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αίτημα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του πρώην Καρυπίδη και να πιάσουν κανονικά δουλειά στα Marketin.

 Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκήρυξε με αφορμή την εξέλιξη αυτή 24ωρη απεργία στο συγκεκριμένο κατάστημα για σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη. Με εντολή της εργοδοσίας στάλθηκαν στο χώρο δυνάμεις των ΜΑΤ και συνελήφθησαν 12 εργαζόμενοι ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Έξαρχος.

 Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Το γεγονός ότι χτυπήθηκε με τέτοιο τρόπο απεργιακή κινητοποίηση προκηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο δείχνει με ποιο τρόπο σκοπεύουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία να αντιμετωπίσουν το δικαίωμα στην απεργία το επόμενο διάστημα μέσα από το νόμο που ετοιμάζουν για τον περιορισμό του.

 Οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουμε να περάσει. Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

  

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...