Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για τον Εργοδοτικό Συνδικαλισμό στο χώρο του Εμπορίου.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι,

Στο χώρο του εμπορίου δραστηριοποιείται δήθεν σωματείο με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».

 Το «σωματείο» αυτό είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο στους χώρους δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος δε το έχει δει ποτέ να υπερασπίζεται τα συμφερόντων του.

Δεν πραγματοποιεί ποτέ Συνελεύσεις, δεν έχει έδρα, δεν βγάζει ανακοινώνεις, δεν διαθέτει ούτε καν τηλέφωνα. Η επικοινωνία με το ΔΣ είναι αδύνατη.

 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «σωματείου» είναι υψηλόβαθμα στελέχη των super market, περιφερειάρχες και διευθυντές καταστημάτων. Οι άνθρωποι δηλαδή που υλοποιούν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, που απολύουν, που μειώνουν μισθούς που συρρικνώνουν δικαιώματα.

 Κι όμως οι «συνδικαλιστές» αυτού του ψευτο-σωματείου εμφανίζουν στις εκλογές πάνω από 5.000 ψηφίσαντες! Εκβιάζουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, τους «συνοδεύουν» στις κάλπες προϊστάμενοι τμημάτων και διευθυντικά στελέχη. Απειλούν άμεσα με κυρώσεις εργαζόμενους που δε θα ψηφίσουν. Πραγματοποιούν τις εκλογές μυστικά για να μη μπορέσει να υπάρξει άλλο ψηφοδέλτιο. Οι «εκλεγμένοι αντιπρόσωποι» του δήθεν σωματείου, μετέχουν στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΕΚΑ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Από τις θέσεις που κατέχουν καθορίζουν μισθούς και δικαιώματα.

 Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τη λειτουργία του συγκεκριμένου σωματείου που αν και δεν είναι η μοναδική περίπτωση, αποτελεί τον ορισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Μιλάμε για συνδικαλισμό απευθείας μηχανισμό της εργοδοσίας.

 Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους στο εμπόριο, που μπροστά σε αυτές τις συνθήκες κατάφεραν να συστήσουν ψηφοδέλτιο, το οποίο στηρίζεται από ΠΑΜΕ. Κατάφεραν οι συνάδελφοι να αποκαλύψουν και αποκαλύπτουν συνεχώς, τις αθλιότητες των εντεταλμένων της μεγαλοεργοδοσίας των supermarket. Συμπαραστεκόμαστε στο σκληρό αγώνα που δίνουν να χτυπήσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

 Ο αγώνας αυτός εκφράζει την ανάγκη όλων των εργαζομένων για συνδικάτα μαζικά, ταξικά, απαλλαγμένα οριστικά από τα δεσμά της εργοδοσίας.

  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...