Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για την συμμαχία του Προέδρου και μέρος των μελών της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ με την εργοδοσία

Δημοσιεύτηκε στις

Στους εργαζόμενους του Κέντρου Αποκατάστασης «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» (ομίλου ΙΑΣΩ), στις Διοικήσεις επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου,  καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο και μέρος των μελών της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, γιατί συμμάχησαν με την εργοδοσία στην προσπάθεια της τελευταίας, να καλλιεργήσει τρομοκρατικό κλίμα στο χώρο δουλειάς, να παγιώσει και να εμβαθύνει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Αυτές τις μέρες το σωματείο μας, βρίσκεται σε αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενου, συνδικαλιστή στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ. Πραγματοποιήσαμε περιοδείες στο χώρο δουλειάς, ζητήσαμε συνάντηση με την διεύθυνση της εταιρείας, η οποία κρύβεται, προτείναμε κοινό αγώνα με το επιχειρησιακό σωματείο με στόχο την ακύρωση της απόλυσης.

Αναδείξαμε τις αιτίες της απόλυσης και τις προθέσεις της εργοδοσίας. Διεξάγουμε αγώνα για να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας. Ο αγώνας δεν γίνεται για έναν συνάδελφο. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Η εργοδοσία που επιτίθεται με σφοδρότητα στα εργατικά δικαιώματα, βρήκε σε αυτή την προσπάθειά της, σύμμαχο τον Πρόεδρο και ορισμένα μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου.

Πιο συγκεκριμένα οι «καθώς πρέπει» συνδικαλιστές :

 

  • Αρνήθηκαν να γίνει παρέμβαση στη Διοίκηση της εταιρείας. Δεν έκαναν το κόπο να βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης. Δικαιολογούν την απόφαση της εταιρείας για την απόλυση, ως νόμιμο δικαίωμά της.

 

  • Συκοφαντούν το κλαδικό σωματείο, ότι δήθεν προκάλεσε αναστάτωση, με τις περιοδείες και την ενημέρωση που έκανε.

 

  • Την ώρα που σε δεκάδες εργαζόμενους, κόβονται ρεπό και άδειες, οι ίδιοι συνδικαλιστές αρνούνται ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, διατυμπανίζουν ότι «

σε αυτή την εταιρεία είμαστε προνομιούχοι γιατί οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών δεν είναι μεγάλες ».

 

  • Τελευταία ενέργεια είναι η πραξικοπηματική απόφαση (χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ) για «κλείσιμο» του θέματος της απόλυσης. Κάλεσαν αιφνιδιαστικά Γενική Συνέλευση ημέρα Σάββατο, την ανακοίνωσαν μόλις 2 μέρες νωρίτερα, με στόχο να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή, εκβιάζουν με ύφος αποφασίζομεν και διατάσσομεν:

«..Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί απαρτία, το ζήτημα για το σωματείο και την Διοίκηση του σωματείου θα θεωρηθεί λήξαν και καμία περαιτέρω ενέργεια δεν θα υπάρξει » Ανακοίνωση 19/7/2017, με υπογραφή Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Σωματείου.

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές θα καταλάβουν ότι οι χώροι δουλειάς δεν είναι τα τσιφλίκια τους. Δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όσο κι αν τους στηρίζει η εργοδοσία. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ανάγκες και τα δικαιώματα εκατοντάδων εργαζομένων.

Να ξέρουν επίσης ότι το Κλαδικό σωματείο θα παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, χωρίς να ζητάει άδεια από την εργοδοσία και τα τσιράκια της.

Να ξέρουν τέλος ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να μην εκφυλιστούν τα σωματεία, να έχει ο κλάδος σωματεία και συνδικαλιστές, που θα έχουν σημαία την ικανοποίηση των αναγκών του εργαζόμενου και δεν θα είναι εκπρόσωποι τύπου της εργοδοσίας.

Καλούμε συναδέλφους, συνδικαλιστές, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, να ενώσουμε τη δύναμη μας, να παραμερίσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι απολογητές των αφεντικών μας, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, να αγωνιστούμε για μισθούς και συνθήκες εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ για :

 

  • Ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου

 

  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

 

  • Προσλήψεις προσωπικού. Αυξήσεις στους μισθούς

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 1η Μάη Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης!

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 10:30πμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙ: 10:00πμ – ΑΓΑΛΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 11:00πμ –...

Δημοσιογραφική Συνεργασία: Η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσόβου

Η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” καταγγέλλει την απόφαση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ να συμμετάσχει στη Γενική...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Δρομολόγια στα όρια σωματικής και ψυχικής εξόντωσης των ναυτεργατών από την Seajets

 Καταγγέλλουμε τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι  ναυτεργάτες  όλων των ειδικοτήτων στα πλοία Champion...