Καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Αθήνας για την δολοφονική επίθεση κατά συναδέλφου μετανάστη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών νομού Αττικής, καταγγέλλει τη χυδαία και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ένας συνάδελφός μας μετανάστης κατά τη διάρκεια της δουλειάς του στο εργοστάσιο κρέατος “Τσαουσίδης – Delicious Hellenic Qsine ΕΠΕ” , που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, από φασίστα που δούλευε στον ίδιο χώρο.

 Μάλιστα,  θρασύδειλος φασίστας επεδίωξε να τραυματίσει τον μετανάστη εργάτη με στιλέτο  που είχε πάνω του. Χάρις στην έγκαιρη και αποφασιστική στάση εργατών του εργοστασίου,  ο φασίστας αφοπλίστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το εγκληματικό του έργο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν στον κλάδο μας, να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το περιστατικό (δολοφονική ενέργεια). Την ίδια στιγμή που στον κλάδο μας επικρατούν η απλήρωτη, η ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις μισθών, τα κλεισίματα εργοστασίων. Το Συνδικάτο μας μαζί με τα ταξικά σωματεία και την Ομοσπονδία Τροφίμων, παλεύουμε ενάντια στο ΣΕΒ και στους εργοστασιάρχες για υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ. Και από την άλλη οι εθνικιστές, σιγοντάροντας τα αφεντικά, κυνηγάνε μετανάστες.

Είναι γνωστό ότι οι φασίστες το παίζουν “παλικάρια” απέναντι σε ανήμπορους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ειδικά σε μετανάστες που το σύστημα της εκμετάλλευσης, του πολέμου και της προσφυγιάς, τους έφερε στη χώρα μας. Φυσικά, οι φασίστες κάθονται “σούζα” όταν μίλανε τα αφεντικά, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα εργοστάσια και στις αποθήκες γάλακτος, τροφίμων και ποτών να συσπειρωθούν ακόμη πιο αποφασιστικά στο Κλαδικό μας Συνδικάτο. Να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Απομονώνουμε τους φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς και εργατογειτονιά

Εμείς οι εργάτες έχουμε τη δύναμη – Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο

Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης – Δυνατός εργάτης ο οργανωμένος εργάτης

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Μπορούμε να νικήσουμε

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία – Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον Λαό της Παλαιστίνης

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7 π.μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε12...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Όλοι την Πέμπτη 14 Αυγούστου στο Λιμάνι το Πειραιά

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΣΤΗΝ...

Σωματείο Εργαζομένων Unipak Hellas: Μαζική συμμετοχή για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Παίρνοντας την εξόφληση του Ιουλίου στα χέρια μας διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν διαφορές στις...