Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου για την υποβάθμιση της λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζοντας την τακτική των προκατόχων τους και υπακούοντας στις εντολές των Εργοδοτών και των Εφοπλιστών, με συστηματικό τρόπο υποβαθμίζουν την λειτουργία των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , του μοναδικού μηχανισμού ελέγχου για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων , με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ίδια τη ζωή των συναδέλφων , εφόσον τα ατυχήματα (μικρά ή μεγάλα) είναι πολύ τακτικά και η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και ανασφάλιστης εργασίας σε πολλές περιπτώσεις είναι κανόνας (ιδιαίτερα στη ράδα του Πειραιά – αγκυροβόλιο πλοίων – ανοιχτά της Σαλαμίνας και της Αίγινας, στην Κυνοσούρα κ.λ.π. , αλλά και στην ίδια τη Ν/ ΖΩΝΗ).

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας με έμμεσο τρόπο μέσα από την υπολειτουργία τους οδηγούν στην κατάργηση των Επιτροπών , σταματώντας ουσιαστικά την αποζημίωση των μελών που συμμετέχουν , με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και του Γενικού Χημείου του Κράτους να μην μετέχουν και έτσι να μην υπάρχει απαρτία .

Επίσης δεν παρέχεται καμμία υλικοτεχνική υποδομή (μέσα ατομικής προστασίας των μελών , όργανα μέτρησης θορύβου , σκόνης , χημικών και βλαβερών παραγόντων , ρεύμα κ.λ.π.) και δεν υπάρχει σταθερό μέσο μεταφοράς , με αποτέλεσμα πολλές μέρες να μην λειτουργούν οι Επιτροπές , γιατί δεν υπάρχει μέσο για να μετακινηθούν .

Εκτός των άλλων γεννιούνται επίσης σοβαρά ερωτηματικά για την πορεία των παραβάσεων , προστίμων , μηνύσεων κ.λ.π., που βεβαιώνουν οι Μικτές Επιτροπές , εφόσον το Υπουργείο Εργασίας αρνείται ουσιαστικά να μας ενημερώσει. Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και επιστολές Εργοδοτών που δείχνουν ότι οι παραβάσεις που τους βεβαιώθηκαν από τις Επιτροπές τους χαρίστηκαν από τα παραπάνω αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας .

Ζητάμε άμεσα να μας ενημερώσετε για την πορεία των παραβάσεων , μηνύσεων , προστίμων κ.λ.π. των τελευταίων δέκα χρόνων .

Επίσης ζητάμε να οριστεί η συνάντηση μαζί σας , την οποία έχουμε ζητήσει πάνω από 20 ημέρες τώρα για το πολύ σοβαρό θέμα της λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμμία απάντηση , προκειμένου να καταθέσουμε για μια ακόμα φορά τις προτάσεις μας για την σωστή και σε καθημερινή βάση λειτουργία των παραπάνω Επιτροπών .

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...